• 95 doğumlu, 1.84'lük point guard. james metecan birsen, kenan sipahi, cedi osman ve ayberk güleryüz'le birlikte bu yaş grubunun türkiye'deki en iyi 5 oyuncusundan biri. bu beşliden en az ikisi nba olur. 95'liler 79 kuşağından sonra türk basketbolunun gördüğü en parlak kuşak.
  • beşiktaşımızın umut vaadeden genç guardı. henüz 16 yaşında deron williams ile birlikte idman yapıyor, onunla maça çıkıyor. kendisine verilen şansı iyi değerlendirir, yeteneğini kullanarak kendisini geliştirir ve biraz da boy atarsa ilerde milli takımımızın guard açığını kapatabilir.
  • basketbol'un necip uysal'ı.
  • askeri okula gitseydi ileride genelkurmay başkanı olmayı garantileyecek bir isme sahip basketbolcu. ama şimdiki hali ile zor tabi.

    (bkz: insanı dumura uğratan general isimleri)
  • ilk defa bu sezonun ilk maçı olan bandırma kırmızı maçında izlediğim, beni gerçekten deron williams'ı beşiktaş forması içinde görmekten daha çok mutlu eden, maça girdiği anda yaptığı asistle, çizgiden çevirdiği topla, kendine olan güveniyle kalbimi, sevgimi, saygımı kazanmış kartal. allahım isme bak. tamam çok duygusallaştım ben, yazmıyorum daha. orada bir kardeşim var uzakta... o guard benim kardeşimdir, bilmese de duymasa da o guard benim kardeşimdir.

    http://www.bjk.com.tr/…015/kartal_ozmizrak_2_2.html
  • deron williams'ın blogundan:

    "we have kartal ozmizrak, my young fella. he's just 16 years old, but he's going to be very good. he's been playing quite a bit lately. we've had some blowouts, so he's gotten some good time on the floor. he's only 16, but he goes out and competes every day, and doesn't look like he's afraid. it says something about kartal that he's been suiting up for the games, and some of the older guys haven't. he's going to be a good player if he can get a consistent shot. he's a point guard and has the floor game. he sees the game well, knows when to pressure the ball, has good court vision and makes some great passes. it's just a matter of him getting a solid jumper."

    http://www.deronwilliams.com/…eaking-bad/2011/11/08
  • 13 aralık 2011 göttingen beşiktaş milangaz maçında neredeyse 20 dakikaya yakin zaman almis olup bu süre zarfinda fiziksel dezavantajina ragmen oldukca iyi mücadele eden ve topu cok iyi ceviren gelecek vaadeden oyun kurucu.
  • beşiktaşlıların gelecekteki ikon sporcularından olacaktır ismiyle ve oyunuyla. basketbol oynamış birisi olarak ayaklarının hızını, top hakimiyetini, zamanlamasını, sakinliğini ve saha görüşünü çok beğendim. kendini geliştirirse çok büyük bir basketbolcu olabilir. göze batan tek eksik yanı pek atletik olmamasıdır. bir de şutunu geliştirmesi gerek diye düşünüyorum. 95'li bir oyuncu bunları da kolaylıkla geliştirebilir.
  • beşiktaş altyapısının mehmet ali yatağan'la birlikte yeni gözbebeği. bir 5 yıl içinde, milli takımımızdaki oyun kurucu sorununa derman olacağını düşünüyorum. umarım da yanılmıyorumdur. tek eksiği fiziksel olarak zayıf olması. ama daha sadece 16 yaşında olduğu düşünülürse boyunun uzayacağına ve kilo alacağına kesin gözüyle bakılabilir. süre aldığı bütün maçları izleyen biri olarak; hızına, topa olan hakimiyetine, oyun görüşüne hayran oldum. zaten gerçekten büyük bir yetenek olmasaydı 16 yaşında beşiktaş milangaz'ın oynadığı bütün maçlarda kadroda olmazdı. umarım hem beşiktaş'ım adına, hem de milli takımımız adına çok yararlı bir basketbolcu olur. adının 'kartal' olmasından dolayı da beşiktaş taraftarının gözdesi olacağını söylemek zor değil.
  • umut veren oyuncularımızdan. yıldız erkeklerde de efe diye bi oyuncu var ondan da ileride çok şey bekliyorum.
hesabın var mı? giriş yap