• sozluklerde "abartarak, yüksekten atarak konuşmak" diye yer alsa da sadece "muhabbet etmek" manasinda da kullanildigi vakidir.
  • (bkz: goygoy)
    daha çok doğu akdeniz bölümünde ve iç anadolunun akdeniz'e yakın bölgelerinde, özellikle de mersin'in erdemli ilçesinde kahve ortamlarında, çarşılarda, pazarlarda ve bilumum yerlerde sıkça gerçekleştirilen 'aktivite'.

    belki de o sıcak, nemli havaların etkisiyle gevşemiş, genleşmiş, dertsiz, tasasız yöre insanlarının bulunduğu ortama denk gelen asosyal, içine kapanık ve azıcık da ukala olan görece melez yöre insanı tarafından boş lakırdı, zaman kaybı, gereksizlik olarak tanımlanabilecek muhabbet şekli.

    yukardaki tipin düşündüğünün aksine belki de onlarca derdi olmasına rağmen yine de 'hallederiz' modunda takılmasını bilen, belki biraz atan biraz sallayan, belki biraz 'cahil', belki biraz 'köylü', limona ilimon diyen, lemasa ilemas diyen, hafif çekik gözlü bolca esmer olan, artık yarım da olsa yörük kalmayı başarabilen, ne hikmetse özellikle yerleşik yaşama geçilmesi ile birlikte 'muhafazakar' takılmaya gayret eden, şeftali'yi yaylalarında köylerinde dalından kopararak yiyen, haziran ayında toros dağlarının kovuklarında erimeden kalabilmiş kar kütlelerini kamyonun arkasına yükleyip aşağı'ya getirerek yukardaki tipe(bkz: karsambaç) poşetini üç liradan satan, ''hadi biraz kasavan atak'' diyerek söz konusu aktiviteyi gerçekleştiren yurdum insanına göre günün stresini atmak, dinlenmek, gülmek için gerçekleştirilen bir çeşit 'eğlence'.
  • sözlüklerdeki "abartılı bir şekilde kendini övme" anlamı, sözlüklerde referans gösterilen yörelerde gerçeli değildir. bu deyimin kullanıldığı yörelerde, "muhabbet etmek" anlamıyla kullanılır. "iki lafın belini kırmak" deyimiyle benzerdir.
hesabın var mı? giriş yap