• http://www.purerecords.demon.co.uk/ adresine bakilip detayli bilgi edinilmesi gerekn muzisyen, suzanne vegadan bir coverini dinlemek firsatim oldu sadece. (bkz: the queen and the soldier)
  • ozellikle son albumde sailor gayet basarili. ingilterede en basarili on folk muzisyeni arasinda gosterilir kendileri. pek genctir, gayet de guzeldir. cd leri ulkemizde henuz mevcut degildir.daha ne olsun. bulabilen kacirmasin mutlaka dinlesin.
  • içinizde ingiltere ve irlandaya gitme isteği uyandıran kısa adı celtic olan ingiltere folk müziğinin önemli temsilcilerinden biri. (albümleri türkiye'de bulunmaz onun için) albümlerine (neredeyse ancak son albümlerine) ancak file sharing sayesinde ulaşabilirsiniz.
    bu arada bence 1 numaralı parçası hourglass albümündeki 8. parça olan i'm streched on your grave'dir. (ben sinead o'connor ve dead can dance yorumlarını o versiyondan sonra dinledim ki ikisi de ondan sonra yavan geliyor. şarkının bestecileri olarak o'connor/traditional geçiyor)
  • bir insanın sesi bu kadar mı güzel olur, bu kadar şarkı söylemek yakışır mı bir insana evet yakışıyor sayın seyirciler bu kadına yakışıyor. mütemadiyen dinlenmeli gece özellikle, tercihen hava yağmurluyken. müziği sesi iyi hissettirir.i wish ve falling tavsiye edilir.
  • gayet güzel bir the village green preservation society cover'ı bulunan, sesi güzel kendi güzel insan.
  • şu ana kadarki diskografisi aşağıdaki gibi olan müzik dehası.
    hourglass (1997)
    sleepless (1999)
    little lights (2001)
    10 (2002)
    heartlands (2003)
    underneath the stars (2003)
    the girl who couldn't fly (2005)
    awkward annie (2007)
    sweet bells (2008)
    make the light (2010)
  • naif kraliçe olarak adlandırılabilecek, içinde tori amos, doris day gibi mücevherlerin de bulunduğu listeye bir numaradan giriş yapmış kadife sestir. ilkbaharda yazlıkların, sonbaharda kışlıkların çıkarılması gibi; bir gardırobu değiştirir gibi değiştiririm ben müzikçalarımdaki şarkıları her mevsim. dinlemelere kıyamadıklarımı hep sonbahar ve kış klasöründe ötelerim. max richter, edith piaf, kate rusby sonbahar kış klasöründedir mesela, kış gelmeden within temptation dinlemek saygısızlıkmış gibi gelir. dinlemelere doyamadığım jazz da kış aylarına ayrılır, elvis presley de yazın dinlenir. buna karşılık yann tiersen kaçamak yapıp her mevsim dinlenenlerim arasında kalmıştır. işte sonbaharın kendini gösterdiği bu günlerde büyük bir zevkle klasörü açıp karşılıksız teslim olmak zamanıdır bu doyumsuz zarafete. iyi ki var kate rusby iyi ki müzik var
  • şu sıcak yaz gecesinde let the cold wind blow şarkısının dinlenmesi gereken müzisyen.
    http://www.youtube.com/watch?v=h_jfmvp-jxm
  • sesi hem huzur hem hüzün veriyor.
    who will sing me lullabies şarkısını her dinlediğimde ağlıyorum.

    "oh, who now will sing me lullabies?"
hesabın var mı? giriş yap