• uss voyager adlı geminin kaptanı... "jönünü koyduk, kelini koyduk, zencisini koyduk ne kaldı geriye, hah tamam bu seferki de kadın olsun iyice eşitliği sağlayalım" sloganı ile yola çıkan star trek yazarlarının 4. dizi için kaptan tercihi... yalnız bu kadın uzay gemisi kullanırken aynaya bakıp makyaj yapan cinsten bir hatun değil... fazla gözüpek bir hatun... hatta borg'a özellikle de borg queen'e her fırsatta ayar vermekten kaçınmıyor... arızalı bir borg aracı gördüğü zaman yedek parçalar ve teçhizat yağmalamak için peşinden gitmekten tereddüt duymuyor... zaman, alternatif gerçeklikler ve paralel evrenleri hallaç pamuğu gibi atıyor... deli dolu bir kişilik... alternatif çıkışları olan bir kaptan... ne jean luc picard'ın sofistike yaklaşımlarına ne de benjamin sisko'nun baygın bakışlarına sahip... bir de saçını düzgün yapmayaı başarabilseydi tartışmasız en iyi star trek kaptanı bile olabilirdi belki...
  • "to boldly ayar whome no one ayared before" denilesi deli hatun.

    izlerken "you go girl!" denilebilecek klingon kanı taşımasada ruhundan izler taşıyan insan; akıllı kişilik.
  • maquis gemisinden zorunlu ayrilisimizdan beri siklikla "yes ma'm" demek durumunda kaldigim kisilik.
  • q'ya verdiği ayarı unutamam.
    (q parmağını şıklatır, voyager dünyanın yanında belirir)
    - bak, eski yaşlı dünya. ne kadar güzel, değil mi?
    - bana rüşvet vermeye nasıl cüret edersin????
  • tehditlere karşı aşırı tepkiler veren, ve tehditleri umursamayan, james t kirk ün bir nevi kadın versiyonu. yıldız filosunun en değişik mürettabatının kaptanı.
  • (bkz: borg/#3162285)
  • star trek voyager'in bir bolumunde pilot tom paris ile birlikte kertenkeleye donusmus (tersine evrim mi gecirmislerdi ne), ciftlesmis ve cocuk yapmis efsanevi kaptan.
  • star trek nemesis'de amiral olarak karşımıza çıkan karakter.
  • caretaker's array arkadaşı delta quadrant'ın öbür başına çekerken kafasını bir yere mi çarptı, yoksa bir kaşıntısı var da borg görünce mi azıyor bilmem ama "starfleet böyle bir manyağa nasıl gemi teslim etti acaba?" diye sorduracak kadar gözü kara bir tiptir. kirk bile gemi eline alacak gibi göründüğünde endişelenmeye başlarken (ben de kulağımın dibinde zır zır öten "bones" mccoy gibi hazır ve nazır bir sağ omuz sakini taşısaydım ben de öyle olurdum gerçi) bu hatun belanın gözünü bıraktım götüne giriyor. year of hell'deki "her boku başlatan bu krenim timeship bunu harcarsak ya toplarız ya sıçarız ya allah ya settar ya ramming speed allaaaaa!" diye gidişi kadar gaz sahne star trek'te azdır.
  • kate mulgrew'dan önce kendisini başkasının (geneviève bujold) oynaması düşünülüyormus. hatta pilot bölüm (caretaker) çekimleri dahi yapılmış. artık niye olmadı da yerini kate mulgrew aldı bilmiyoru ama, iyi de olmuş.

    geneviève bujold'lı pilot bölüm:
    http://www.youtube.com/watch?v=8sizcdwkyw0
hesabın var mı? giriş yap