• elle tutulabilen herkes, hersey
  • (bkz: atık)
  • direkt deponiye veya yakma tesisine gönderildiği gibi, çeşitli işlemlere tabi tutulup sıvı kısmı ayrılmak üzere kompostlaştırma tesisine de gönderilebilen atıklardır. organik, inorganik ve inert olmak üzere üçe ayrılırlar.
  • bildigin cop..
  • yonetimi icin
    (bkz: gintem)
  • izmirde bulunduğumuz merkezi ilçede bu ayki su faturalarında bu ay bunun bedelinin kesildiğini gördüm ben. tam ismi sanırım katı atık bedeli idi. 11 tl olarak yansıtılmış faturaya. vergi ekstralarıyla beraber 15 tlyi buluyordur sanırım.

    bunun anlamı çok sıçıyorsunuz o yüzden para kesiyoruz mu demek acaba? sıçtığımız bok için 15 tl mi ödüyoruz şimdi nedir olay anlamadım? apartmana vidanjör falan da gelmedi. bildiğin kanalizasyona bağlıyız zaten, foseptik yok. hadi mahalleye vidanjör geldi desek ulan 100 daireden 15 tl alsan 1500 tl eder. bu nasıl bir vidanjör masrafı?

    neler oluyor anlamıyorum ama artık güzel ülkemizde bokumuzun bile ektra vergisi alınmaya başladı. evde tek başıma yaşıyorum ve su fautrası bu ay 50 tl geldi lan. normalde gelen bedel genelde 10 küsur tl mına koyim(baktım bütün apartmana geçirmişler su faturalarını, zemin katta oturan 85 yaşındaki 2 yaşlıya bile 60 tl gelmiş). dünyada krizi en derinden hisseden 5 ülkeden biriyiz yemin ederim.
  • az önce bende izmirde katı atık parasının artık su faturalarına yansıtıldığını gördüm.yeni faturada açık açık 8.04 kullandın ama sen 9.00 lirada bir katı atık vergisi ödeyeceksin canım diyorlar diğer kdvsi derken 20 tl'ye yakın oluyor ki sadece lavobosu olan bir yer burası tuvalet falan yok. metrekare hesabı ile ölçülüyormuş birde bu katı atık tutarı(vergisi).anladığım kadarı ile çöp vergisi ile aynı şey ama zaten daha önce bu çöp vergisi denen vergiyi başka bir faturaya yada vergiye montelememişlermiydi? ama tabi izmir belediyesi katı atık tesisleri kurdu bunun giderleri nerden çıkacak?cüzi rakamlar toplasalar gıkımı çıkarmam ama abartıyorlar.şimdilik nefese vergi ufukta gözükmüyor ama eninde sonunda onunda vergisi alınmaya başalanılacaktır.
  • şöyle de bir hikayenin konusudur.
    umumi erkek tuvaletlerinden birinde lütfen klozete tuvalet kağıdı ve katı atık atmayın, tuvalet kağıdı ve katı atıklarınızı çöp kutusuna atmaktadır yazmaktadır.
    hemen altına imzasını atmayan bir tosun tarafından;
    -çöp kutusuna mı sıçalım yazılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap