• aynalardan korkma..
  • murathan mungan 'ın üç aynalı kırk oda 'sını okumaması gereken insanların muzdarip olduğu rahatsızlık.
  • insanda aynaya baktigi zaman izlenme, surekli incelenme, takip edilme hissi yaratan durum. bir cift gozun surekli takibi altinda yasadigini hissetme hali. sadece aynalar icin degil, kisinin ozellikle yuz ifadesini yansitan cisimlere karsi tedirginlik yaratan korku. ornegin kisinin; bilgisayar-televizyon ekranindan, camlardan, gunes gozlugundeki yansimadan bile tedirginlik hissetmesi, bunlarin hayatin normal akisini etkilemesi yuzunden davranis degisikligi gostermesi. kuafore gidememek, vitrin bakamamak, televizyonda yansima gormemek icin televizyonu surekli acik birakmak, odada ayna bulundurmamak gibi insanin hayatina* kisitlama getiren korku turu.
  • kişinin kendisi tarafından anlamsız olduğu ve bir tehlike yaratmayacağı bilinmesine rağmen yaşanan sürekli, normal dışı ve bir nedeni olmayan ayna korkusu.
  • şimdilerde bu fobinin sahibi kişilerin pek çoğu bundan sebeptir. yapıyorlar böyle uyuz uyuz şeyler sonra maymun gibi geziyoruz ortalıkta. *
  • çocuklugumda senelere uzanan bir zaman diliminde zaman zaman gördügüm bir kabus sebebiyle bende oluşan korku.
    uzun süreler yatak odamda ayna olmasını istemedim. gardrobumun aynalı kapısının üzerine örtü örttüm, sırf bu korkum yüzünden mirrors filmini bile izleyemedim ki özetinden okudugum kadarıyla aşagı yukarı benim rüyamı anlatıyor.
    ufak ufak bu korkum geçiyordu fakat bir şey tekrar tetikledi, özellikle geceleri götüm atıyor aynayla karşılaşmaktan. kendimi görmek degil sadece, aynanın görüş hattımda olması bile yetiyor. en son duvar aynasını battaniye ile örttüm, o battaniyeden de korkuyorum şimdi.
hesabın var mı? giriş yap