• ankara akyurt'ta, kavaklıdere şarap fabrikası arazisinin içinde bulunan, günübirlik spor tesisi olarak vasıflandırılmış, zengin bir brunch'ın ardından, ücretsiz olarak açık yüzme havuzu, squash, sauna, buhar banyosu, amerikan bilardo, dart, pinpon etkinliklerinden yararlanabileceğiniz, çok güzel bir manzaraya sahip, temiz ve güleryüzlü personelin etrafınızda dört döndüğü dinlenme mekanı.

    bu entry'nin girildiği tarih itibariyle brunch fiyatı kişi başı 25 ytl idi. bu fiyata tesislerdeki fasilitelerden yararlanmak da dahil. önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor ancak bir parça şehir dışında kaldığı için diğer benzer yerler gibi hıncahınç dolmuyor mekan, bu da rahatsız olmadan sakin ve eğlenceli bir gün geçirmenize olanak sağlıyor.

    tesis kurulalı henüz 9 ay olduğundan, gerek tuvaletler, duşlar, soyunma kabinleri ve diğer unsurlar son derece yeni ve bakımlı. tesisin pek çok yerinde duş, soyunma odası ve tuvalet mevcut. özellikle duş ve tuvaletlerin temizliği ön planda.

    klubün gerek bir parça şehir dışında olması gerekse de rezervasyon zorunluluğu nedeniyle genellikle aileler ve genç çiftler geliyor. dolayısıyla, sevgilisi ile gözlerden uzak bir pazar geçirmek isteyenler için de ideal bir ortam. yüzme havuzunun çevresinde güneşlenmeye yetecek kadar oturma grubu ve şezlong da mevcut.

    bu aralar her ne kadar havaalanı yolunda çalışmalar devam etmekte ise de, şu şekilde tarif etmek mümkün tesisin yerini: havaalanına gelmeden bir kaç km önce sağ tarafa doğru çankırı sapağı var, buradan içeri giriliyor. sapağın kaçırılmasına imkan yok, ama yolun sağındaki ülker fabrikasını kendinize sapak için işaret olarak alabilirsiniz. ardından bu yoldan yaklaşık 4 km kadar gidince sağ tarafta bağlar içerisinde kavaklıdere şarap fabrikasını göreceksiniz, kav club işte bu arazinin içinde.

    arabası ile gelecekler için otopark sorunu yok. güzel bir pazar geçirmek isteyenler için hararetle tavsiye edilir.

    http://www.kavaklidere.com.tr/…er_goster.asp?id=107

    (bkz: hincal uluc usulu yazi yazma rehberi)
  • 12 senedir kimsenin yazmamasına şaşırdığım mekandır diyerek tanımımızı yapalım.

    öylesine güzel bir manzaraya sahip ki girişten girip restorana doğru yukarıya çıkarken solunuzda kalan yeşil manzara ben ankara'da mıyım burası neresi yanlışlıkla avrupa'ya mı geldim dedirtiyor. gerçekten ankara'da böylesine güzel manzaralı bir yer olması ve bu kadar da bilinmemesi insanı üzüyor.

    mevcut alan bildiğimiz kavaklıdere şarap fabrikası. çevresinde üzüm bağları bulunuyor. manzaranın güzelliği de sanırım ordan geliyor. fabrika kısmını gezme şansı var mı bilmiyorum ancak girişten itibaren solunuzdaki yolu takip ederek biraz tepeye çıktığınızda önce küçük ahşap bir butik şarap dükkanına rastlıyorsunuz onun hemen ilersinde de güzel bir restoran bulunuyor. burada zengin bir yemek özellikle et menüsü var. ben tavsiye üzerine şintaki soslu iyi pişmiş biftek istedim. gerçekten lezzet olarak da pişirilmesi bakımından da et çok güzeldi. ayrıca zengin bir şarap menüsü var istediğiniz şişeyi seçerek açtırabiliyorsunuz. şişe fiyatları 80-150 civarıydı benim gördüğüm. et fiyatları ise en pahalısı 50 tl. ana yemekten önce size ikram olarak güzel bir peynir tabağı ve rose şarap getiriliyor. ayrıca bir de kuru kayısı ve ceviz tabağı oluyor masada. ve o eşsiz manzaraya karşı şarabınızı yudumlamaya başlıyorsunuz. gerçekten avrupada çok yer gezmiş biri olarak böylesine bir hazzı alabileceğiniz çok az yer vardır diyebilirim. ve burası bir de ankara'da gerçekten inanmakta güçlük çekiyor insan.

    şarabınızı içip manzaranın tadını çıkardıktan sonra butik şarapevinden kendinize güzel bir şarap seçebilirsiniz. benim tavsiyem pendore serisi olur kesinlikle parasına değecek bir şarap serisi.

    ayrıca restoranın alt katında bir adet havuz bulunuyor. ancak kış dönemi olması nedeniyle şu an hizmet vermiyor. tahminen mayıs-haziran aylarında hizmet vermeye başlayacakmış ve giriş kişi başı 35 tl olacakmış tüm gün. öyle bir manzarada yüzerken bir yandan da şarabınızı yudumlamanın zevki gerçekten çok farklı olur diye düşünüyorum ve kesinlikle yazın gideceğim. yalnız damsız girilmiyormuş planlarınızı da ona göre yapmanız iyi olur gitmeden.

    genel olarak durum bu şekilde. gerçekten ankara'da gidilebilecek en efsane yerlerden birisi. tek dezavantajı yer olarak ters ve mutlaka arabayla gitmeniz gerek. öyle olunca da doya doya şarabınızı içip kafanız güzel bir şekilde ayrılamıyorsunuz. onun haricinde gidilmesi halinde kesinlikle pişman olunmayacak bir yerdir ve fırsatını bulduğunuzda gidip manzaranın ve şarapların tadını çıkarmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
  • fabrika kapısından girip uzun ince bir yoldan zirveye gittiğiniz ve sonunda güzel bir ankara manzarası yemek yiyebildiğiniz fikir babasının tüm bu tasvirleri düşünüp cennete ulaşma konseptini düşündüğünü düşündüğüm güzel mekan.
hesabın var mı? giriş yap