• haklı bulduğum sorunsal
    öğrenci kartim kayboldu.
    15 tl kayıp bedeli yatirıp yenisine başvurdum. 1 sonraki gün kart bulundu. gidip istegimi iptal ettirmek paramı almak istedim.
    yav bizi o kadar uğraştırma, bu da çıksın işte dedi.
    uğraşacaksın, yasal surec böyle diye azarlayınca adam oldu kabul etti.
    yarim saat sonra telefon geldi.
    e siz bunu dün vermişsiniz, ben de bugun verdiniz sanıp kabul ettim, bu çoktan isleme girdi.
    yalan.
    ama aynı hafta içinde kütüphane güvenliğini "ali kıran baş kesenlikten" dolayı önce dövüp sonra sikayet ettiğim ve yemekhanede kötü yemek çıkıyor diye 140 dilekçelik bir program düzenlediğim için bu kez sesimi çıkarmadım
    turkiyede her iş böyle.
    sesini çıkaramadığın sürece adamların iç sesleri hiç çıkmıyor, etik olarak hic bir isi doğru yapmıyorlar
  • eskiden memura saygı vardı şimdi sen benim vergimle maaş alıyorsun cümleleri havada uçuyor hatta küfür bile ediliyor.bu durumda peki efendim mi denmeli sizce hangi meslek sahibi ukalalığı ve saygısızlığı kaldırabilir ki?
  • öğrenci işlerinde çalışan memuru kast ettin sanırım. onunla da kavga etmiyorsun ama bi suratsız duruyo lanet karı. onun haricinde bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum.
  • çomar yanılsaması.

    çomar kişinin bir de memura güler yüz göstermeyi, elindeki kağıdı uzatmadan önce 'günaydın, kolay gelsin' demeyi denemesi gerekiyor. karşındaki de insan ve 'kavga etmeden bunlara iş yaptıramazsın' kafasındaki yüzlerce kişiyle uğraşıyor her gün.

    memur olsun olmasın, bir insanla karşılaştığınızda önce selam verin. bir boşluk yakalarsanız hal hatır sorun, üzerindeki bir gömleğe, bir kravata, bir küpeye iltifatta bulunun. şahsen ben hiç sektiğini görmedim.
hesabın var mı? giriş yap