• tore, dil ve kultur nitelikleri bir olup soy bakimindan birbirine bagli durumda bulunan insan toplulugu
  • (bkz: budun)
  • ahmet ümit'in eli kulağında yeni romanı. hatta ve hatta ön siparişte.

    --- spoiler ---
    kabzasında bir haç olan bıçakla öldürülmüş bir adam... üstelik yanı başında bir kutsal kitap açık bırakılmış, satırlardan birinin altı adamın kanıyla çizilmiş ve kitabın kenarına bir azizin adı düşülmüş...

    kavim'de olaylar böyle başlıyor işte. komiser nevzat, yardımcısı ali ve zeynep de olayı çözmek için hemen harekete geçiyorlar. ahmet ümit'in beklenen yeni romanında gizemli olaylar çerçevesinde işlenen cinayetleri aydınlatmaya çalışıyor kahramanlarımız. hıristiyanlık, süryanîlik, arap alevîliği gibi dinî konuların da rol oynadığı, istanbul'dan mardin'e uzanan, devletin derinliklerinde kurulmuş yanlış düzene çarpıp geri tepen ilginç bir soruşturma bu. işlenen cinayetler gizemli ve çarpıcı, ama kahramanlarımızın soruşturma sırasında karşılarına çıkan gerçekler daha da çarpıcı. çok heyecanlı, gerilimli bir polisiyeyle karşı karşıyayız, orası kesin. ama bu polisiye bize türkiye'nin yakın geçmişi ve bugünüyle ilgili de çok şey söylüyor. yani, ahmet ümit yine çok katmanlı ve çok sesli bir romana imza atıyor. kavim, hem polisiye severleri hem de tüm roman severleri mutlu edeceğe benziyor.
    (tanıtım yazısından)
    --- spoiler ---
  • uzun zamandir ahmet umitten umidini kesmis biri olarak beni dagitmis kitaptir... ask kopekliktir ve beyoglu rapsodisinden sonra bu kadar guclu ve memleketin su son 25-30 yilinin her kiyisina, kosesine bu kadar nazikce dokunacak bir is beklemezdim kendisinden... yaklasik dort saatte, nefes almadan okudum, bitmesin istedim, ama bitti.

    umit bir sekilde okadar zarif bir hesaplasma yaratmis ki, benim diyen bile itiraz edemez turkiyedeki o derin devlet iliskilerinin neden oldugu minik, kisisel dramlara...

    demem o ki, hastasiydik ahmet umit'in, ama umidimizi yitirmeye baslamistik, kendileri o umidi bir kac saat icinde yemyesil ettiler...
  • --- spoiler ---
    ahmet ümit'in en iyi kitaplarından biri olmasına rağmen artık tarzına alışıldığı için (bkz: beyoğlu rapsodisi) (bkz: şeytan ayrıntıda gizlidir) son sayfalara kadar görünürdeki katilin elli kere değişebileceği bilinerek okunduğunda rapsodi'deki tad alınmıyor.
    --- spoiler ---

    velhasıl daha önce hiç ahmet ümit okumamış olanların daha çok zevk alacakları kitap.
  • bütün bir geceyi uykusuz geçirmemin sebebi ahmet ümit kitabı,uzun zamandır bu kadar soluksuz okuduğum bir kitap olmamıştı.daha çok ahmet ümit olsa,ya da ahmet ümit daha çabuk ve çok kitap yazsa duygularını depreştiren kitap da aynı zamanda...bir iki bkz. vermeden geçemeyeceğim kavimle alakalı;

    --- spoiler ---
    (bkz: mor gabriel)
    (bkz: aziz pavlus)
    --- spoiler ---
  • 10 bölümlük bir tv dizisi ya da j.c.grange'ınkiler gibi bir sinema filmi haline getirilebilecek, son yıllarda the da vinci code ile birlikte şahsıma kendisini en hızlı okutan iki romandan biridir.. teşekkürler ahmet ümit, her nerde yazıyor, araştırıyor ve ilham alıyorsan.. (bkz: okurken çok şeyler öğreten romanlar)
  • adaletin, adaleti sağlamak adına cinayet işlemekle temin edilemeyeceğini anlatan roman..

    (bkz: öldürmeyeceksin)
  • michael connelly tarzi olmus, bu sefer olmus dedirten turk cinayet romani.

    --- spoiler ---
    katil usak degil

    --- spoiler ---
  • gayet güzel bir cinayet romanı.

    içerisindeki bazı diyaloglara da bittim:

    ali:
    - biz seni entel sanıyoduk sen mafya cıktın!

    ahmet ümitin her kitabında aynı kıvamda olduğunu söyleyebilirim. çekinmeden satın alıyor insan, ama bu bir süre sonra hem onu hem bizi sıkabilir o yüzden temennim; umarım bir gün kendi kara kulesine başlar.

    --- spoiler ---
    içerisindeki bazı barizliklerden ötürü, sabıkalı cinayet romanı okuru olmamın da etkisiyle belki, 171. sayfada katil sanılacağı, biraz ilerisinde, katil sanılacak suçlandığı anda da gerçek katili bulunca keyfim kaçarak okudum. ha itiraftır, o zeyneple mikroskopta iplikcik bakma flörtü ile lacivert palto ipliğinin barizliği arasında kurduğum bağlantı ise doğru yönlendirdi, fos çıktı.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap