• sevgili tamer ağabey'in yeni kitabıdır.

    (bkz: tamer sagcan)--- spoiler ---

    “kavimlerin kayıp tarihi”, yazarının “kara kütüphane” adını verdiği bir internet bloğunda yayınlanmış, üç senelik geçmişi olan bir yazı dizisinin akademik makalelerle birlikte incelenmiş, eklemeler yapılmış, yenilenmiş ve düzeltilerek makale niteliği kazanmış son hâlidir. okuyucuya kitap içeriğinde vaat edilen şey, “tarihi irdeleyen kitapları irdelemek” ve bu doğrultuda kuvvetli tezlere dayanan bir varsayımlar tarihi oluşturmaktır.

    kavimlerin kayıp tarihi, bir tarih kitabı olmadığı gibi, akademik referanslar içerse de, akademik bir metin de değildir. kitabın temel amacı ilk çağ uygarlıklarına ait verilerden yola çıkarak yapılmış beyin fırtınalarının sonucunu aktarmaktan ibarettir.

    ilk çağ tarihi konusunda sadece akademinin sunduğu delillere itibar ederek muğlak birkaç cümle aktarmak veya bilimsellik yelpazesinin arkasına sığınarak türk tarihi ve kültürünün muhtemel köklerini yok saymak yerine kuvvetli delillere dayanan bir varsayımlar tarihi oluşturan yazar, peşine düştüğü aşağıdaki sorunun cevabını okuruyla birlikte aramaktadır:

    “dravidler, sümerliler-kengerliler, hattiler, hurriler, subarlar, traklar, turlar, pelasglar, troyalılar, aslar, etrüskler, urartular, frigler, kimmerler, iskit/oğuzlar, hunlar” ve adını sayabileceğimiz daha pek çok kayıp tarihe sahip kavim ve kabileler türk müdür?
  • evet turktur. götumuz tavana degdigine göre dagilabiliriz.

    sumerler, urartular, uzaylilar turk mu cumlesini okuyana kadar himm ilgincmis diyordum, ama gecti.

    edit:
    bizim milliyetcileri bazen anlayamiyorum. eger dunya turkse, turk diye bir sey yoktur demektir. dolayisiyla senin milletin insan irkidir ve hic bir olayin yok demektir. ha kendine insan demissin, ha turk demissin.

    milliyetcimiz bile bi acayip. bak alman milliyetcisi kendi icinde ne kadar tutarli. kendini ustun irk olarak göruyor ve diger dusuk irklar ile evlenmemeliyiz, kanimizi saf tutarak ustun kalmaya devam edebiliriz filan gibi seyler söyluyor.
  • ilgi çekici bir konu. herkes türktür geyiği yapanlar bir yana mensubu olduğu milletin kökenini merak edip öğrenmek isteyenler için güzel bir kaynak olabilir
  • tamer bey hukuk alanında uzman olsa da tarih özellikle de ortaçağ konusunda hatırı fazlaca sayılır bilgiye sahiptir. kitabın çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen beni heyecanlandıran kitaptır. kendisinin ayarsız dergisindeki yazılarını takip eden ben için yeni bilgiler içeren okunası bir kitap olacaktır.
  • "bilimsellik arkasına saklanmadan" yazılmış bir esermiş kendisi. malum biz bilimselliği fazla kaçırmamızla tanınan bir millet değiliz. o yüzden açık açık mabaddan uydurulup yazılmış kitaplar bize iyi geliyor. başlıkta tarih kelimesini kullanıyoruz ama hemen arka sayfaya bu tarih kitabı değildir yazıyoruz... niye? çünkü allah korusun bir gerçek tarihçi çıkar da tezlerimizi çürütmeye kalkar, tedbirimizi baştan alalım. tarihçi abim, biz de biliyoruz az kurcalasan dağılacak ortalık, bak ben zaten tarih kitabı değil demişim, hiç yorma sen kendini güzel abim.

    türk dediğin bilimsellik konusunda biraz çekinceli olabilir ama uyanıklık konusunda elimize kimse su dökemez.

    peki urartular, dravidler vs vs türk müdür? tabi ki değildir. ne dilleri benzer, ne kültürleri. urartular zaten türk kelimesi icat edilmeden 1500 yıl önce silinip gitmiştir. biz sadece yazılı tarihte yer almamızın hititler, sümerler, mısırlılar gibi milletlere göre şöyle 2 - 3 bin yıl geç kalmışlığının ezikliğini çıkarmak için götümüzden element uyduruyoruz.
hesabın var mı? giriş yap