• (bkz: senit ekmek)
  • fethiye tarafından girildiğinde sağda girişte ismail'in yeri diye bir gözlemeci var. bu tarih itibariyle kıymalı gözleme 10 liraydı sanırım. ama yediğiniz şey pişmiş yufka. yufka güzel ama içinde kıyma yok, mikroskopla incelemek gerek. orada para harcamayın diye uyarmak istedim.
    tanım: tarihi kaya evlerin olduğu bir köy. belcekız, kıdrak gibi güzel koylara 7-8 km mesafede. hisarönü'ne de gayet yakın. yani konum olarak güzel bir yerde. kamp ve pansiyon/otel seçenekleri de yeterli düzeyde.
  • levissi, kayaköy.
    taşlaşmış tarihi gibi, kederle donakalmış gibi sessizliğin ortasında bir köy. "mübadele" sanki sadece acının alfabesinden çalınmış harflerle yazılmış gibi bu kayadan hanelere.
    insanları, gerçekten insanken söyledikleri neşeli türküleri terkettiler belli ki daracık köy sokaklarına. herşey-lerini bırakıp giderken, yaşlı yüzlerini, gözlerini yıkadılar muhtemelen benim şimdi anmak adına suyunu içtiğim çeşmelerinden, son kez -kendi sularını- kana kana içtiler, kesinkes!
    pencerelerden bakan ihtiyar kadınların yerine dimdik incir ağaçları boyunlarını uzatmışlar ama şimdi, yaşamı unutturmamacasına..
    o köşedeki ocakta yanlarına giderken alacaklrı son ekmeği pişirdi bir kadın bir kaç saat evvel, bir koca kim bilir ne haldeydi o sırada. çocukları belki pencerede beklediler paylarına düşecek taptaze kokuyu, heyecanlıydılar büyük ihtimal, çünkü yolculuk güzeldi, fakat göç değil!
    yine de, gencecik zeytin dalları gitmemiş bir yere, hala gözlerimizin içine bakıyor utandırır gibi bizleri.
    hala 'barışın' diyor, hala 'dayanın', hala 'umut edin'..
  • fethiye’de bulunan, eskiden levissi olarak bilinen, sonrasında kayaköy olarak anılan köy. kurtuluş savaşından sonra türkiye ile yunanistan arasında yapılan mübadele sonucunda boşaltılan bir rum köyü. yunanistan’dan buraya gelen muhacir türklerin de bölgeye alışamaması nedeniye kısa süre içersinde yeniden terk edilmiş ve 1957 yılındaki deprem ile büyük hasar görüp “hayalet köy” görünümünü almıştır. kayanın üzerine taştan yapılmış, hemen hemen hemen 50 m2 civarında olan iki katlı ve birbirlerinin güneşini, manzarasını kapatmayan 400 kadar konut bulunuyor. kayaköy’ü ziyaret ettiğinizde gerçekten hayalet bir köyü ziyaret etmiş hissine kapılıyorsunuz. ve emin olun evlerin hüzünlü duruşları sizleri çok etkileyecektir.
  • terlikte gezmeye müsait olmayan yolları var. siz siz olun hava durumuna göre en azından yazlık bez bir ayakkabı giyin terlikle baya zor oluyor : )
  • çok hüzün verici bir köy. keşke olanlar hiç yaşanmasaydı. viranelerin içinde dolaşmak yerine bir eve misafir olup evin önündeki taşa oturur, taze pişirilmiş ekmeğe tereyağı bular yerdik.
  • fethiye taraflarına yolunuz düşerse eğer, ihmal etmeyin ve muhakkak uğrayın bu beldeye.

    daha evvel yaşamadığınız bir tecrübe yaşayacağınızı temin ederim.

    insan kendisini bir distopya içinde sanıyor gezerken. sanki dünya boşalmış da kimseler size haber vermemişler. bir başına kalakalmış gibi dünyanın orta yerinde.
  • 97 yıl evvel terk edilmiş hayalet köy. gain'de ilk kez bilgi sahibi oldum. hüzünlü hikâyesi var. umarım bir gün gezme fırsatım olur.
  • bolca kaçak villaların olduğu köy. fethiye tarafına uğrarsanız mutlaka görün derim.
  • iyi ki mabel!
hesabın var mı? giriş yap