• lisede*, klasik* 1 sinavda 100 uzerinden 47 alan arkada$imin yaptigini iddia ettigi hata..
    (bkz: lise anilarim)
  • bir çok arkadaşımızın ne hikmetse hep en önemli sınavlarda başına gelen bir afacan fiil.

    - ah be abi bu benim notum olamaz, kaydırmışım besbelli

    bunu söyleyip uslanmayanlar bir de üstüne bir de gözününüzün içine bakıp

    - ama inanmazsın şimdi sen

    bile der

    ulan inanırım inanmasına da hangi birinize inanayım? hayati önemi olan bir sınavda aynı anda 40 kişi birden cevapları kaydırabilri mi? antlaşma mı yaptınız sınav öncersi? bizim bilemediğimiz bir olanaksızlık motoru mu çalıştı o gün? dercesine bakarsınız. o da anlamışçasına

    - e abi çok önemli olduğundan heyecanlanıp kaydırmış olamaz mıyız?

    diyesi olur. ama demez. bir çift kaşarlı tost daha söyler kendine. ayran ı kafaya dikerken gluk gluk diye sesler çıkarır. kafasını öne eğer , sessizliği bir kez daha bozar

    - kaydırmışım abi neyse geçmiş olsun gelecek sene artık di mi?

    ama beni bulabilir mi karşısısında? bulamaz. koştum kaçtım ben. nasıl duydum o dediğini ? bilemiyorum.
  • anadolu lisesi sınavı'nda başlayan ortak kabusumuz. büyük dikkatsizlik örneği. 5. soruyu atlayıp 6. soruya başlayan öğrenci, 6. sorunun cevabını 5. sorunun hizasında işaretler. sıra, 7. sorunun cevabını 6. sorunun hizasına işaretlemeye gelmiştir. olaylar gelişir.
    konuyla ilgili durumlar için;
    (bkz: öss cevap kağıdı formatı)
    (bkz: azeri türkçesi/39)(#830429)
  • aracın el frenini hafif indirerek yokuş aşağı gitmesini sağlamak.
    bitleri kaydırmak: shift etmek
  • sınav öncesi yapılmaması gerekenler listesinde yer alan ve hakkında en çok uyarı yapılan hata.
  • sınavdan kötü not alınmasını hak ettiren durumdur bu yüzden bahane olarak kullanılması kişinin iq seviyesini de gösterdiğinden dolayı anlamsızdır. bir kutucuğu bile doğru dürüst işaretleyemeyen insan sınava girmemelidir.
  • ev halkının kişiye kaymasıyla sonuçlanacak vahim durum. (bkz: öss)
  • bisikletle yapilan versiyonu her gencin en az bir kere dusmesine sebep olmustur. oyleki arka frenin ustaca kullanildigi bisiklet kaydirmalari cocukluk yillarinda yazlik yerlerde buyuk itibar kaynagi iken, 360 derece donerek kaydirmaya calisip 580 derece donup yere yapismak da ayni oranda utanc sebebidir. bundan sonra hoslandiginiz kiza bir iki gun gorunmeseniz daha bi iyi olur.
  • kafamdaki eskileri şöyle bir yokladığımda, şıkları kaydırıp da bok gibi sonuç alan insanların genelde pek öyle laf anlayabilir insanlar olmadığı gerçeğine aydım. yani o zamanki şartlar altında öyleydi, yoktu bizim zamanımızda. şu: kaydırmak tamam, bir soru yanlış işaretlersin falan belki... ama yani? ötekini işaretleyince anla be? yok. tekrar, tekrar, tekrar... 30 soru, 40 soru... hiç mi yaa?

    o ki, kaydırmak zincirleme denyoluktur. kaydırdığın soru sayısı kadar gerizekâlılıktır. olur da kaydırırsan bir sınavı bir yerlerde, utan bari söylemeye... yani en azından. o da yok adamda.

    "yaa ben kaydırmışım da, ondan" hıyarlığına karşı "bilmediğimden yapamadım" evlâdır.

    (no offence)
hesabın var mı? giriş yap