• beni ifade eder.
    ailem çok zengin olmasa da beni kolejde, kardeşimi de yurtdışında okutacak kadar durumları ortanın üzerinde. yalnız eşimi sevdiğimde nasıl basiretim bağlanmışsa ve zamanında nasıl büyük konuşmuşsam (ilk kriterim maddi denklik derdim) oluverdi iş. velhasıl şimdi 3 yıllık bir evlilik ve 1 oğlumuz var.
    ammaaa...gelelim konumuza. kayınpeder fakirliği temel alan gelen bir rahatlığa sahipse değmesin keyfimize (!) gitsin. bir yere gidecektir, ya damat bizi gel evden al, şuraya bi bırakıver: aynı semtte değiliz, eve 5km mesafe. trafikte adamı al, istediği yere bırak, sonra geri eve dön 1,5 saat... ha bu arada bıraktığımız yerden bi de bizi alıversen diye nazikçe de ekler eğer olur da nezaketen "nasıl döneceksiniz" diye sorma gafletinde bulunursanız. sebep ise gideceği yere tek vasıta yokmuş. doğru zaten bizim araba da son teknoloji, su yakanlardan. vaktimiz de o kadar çok ki.

    şehir dışındaki oğluna birlikte misafirliğe gitmeyi teklif eder, gidelim der, yarım ağızla "olabilir" hatasına düşersek hemen oğlunu çaldırır (!), oğlu onu geri arar. (bkz: çaldırıp kapatmak). şipşak organizasyon yapar. 1-2 gün sonra yola çıkılır ama ne benzine karışır, ne çaya çorbaya. sponsor hazır burada.

    pikniğe gidelim der ama kendisinin tek görevi belirtilen saatte evinin önünde beklemektir. nezaketen insan içecekleri ben alayım demesi gerekir diye düşünüyorum.
    hacca gidecektir, kurban kesecektir yardım bekler.
    birlikte yemeğe gidilir ama kasaya kadar gelip kenarda beklemeyi tercih eder.
    düğünde, nişanda bile hiçbir şeye karışmayıp kendi kendime evlendiğime vakidir :) kol saatini bile fazla gördüğünden mal gibi kalmışlığım vardır, hala yüreğimde acıdır. para yok muhabbeti yaptığı düğünden 1 yıl sonra da hacca gider.

    konumuz ise fakirlikten ziyade rahatlıktır.
  • (bkz: fakin pörfekt)
    edit: "kayınpederi fakin olan erkek" olarak açılmıştı başlık. yani şuan bu entry hükmünü yitirmiştir.
  • enişte sen misin la?

    babama dedim fakin olma diye dinletemedim!
    (bkz: özür dileriz)
  • fakir olsa kötü derdim ama fakinse problem yok dediğim durumdur.
  • benim damat. *

    edit: buralar eskiden hep fakin kayınpeder doluydu.
  • "annenin veya babanın fakir olması senin elinde değil ama eşinin anne ve babasının fakir olması senin tercihindir" sözünü hatırlatan erkek.
hesabın var mı? giriş yap