• hukuki açıdan; cezalandırılması gereken bir suç eylemi.

    dini açıdan; güzel ahlak üzerine bina edilen bir dinin hakim olduğu iddia edilen topraklarda insanların kendilerinin inançlarını yiyecek kadar "aç" hissettiklerini gösteren olay.

    siyasi açıdan; insanların hakkını alamadığını düşündüğünü ve hakkını almak için fırsat kolladığını gösteren sosyal turnusol.

    sosyal açıdan; karşılıksız sosyal yardımlar ile çalışmadan kazanmaya alıştırılmış insanların, bir gün sosyal yardımlar ile yetinmeyebileceklerini hatırlatan rezalet.

    etik açıdan; kamyon şoförü ile ilgilenmeden ekmeklerin yağmalanması ile, insanlıktan ne kadar uzaklaştığımızı gösteren hayat dersi.

    al capone açısından; "çocukken her akşam yatmadan önce ve aklıma geldiği her an tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. bir gün tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim."

    edit: dostlar, devrim bebek için son 5 bin tl kalmış, haydi asılalım küreklere(bkz: #60102536).
  • eminönü'ndeki baklava izdihamından sonra tekrar utandıran görüntülerdir.
    bu insanları her konuda aç kalmasına neden olan ben miyim? ben ne yapmadım?
    ne yapabilirim? hükümet mi dediniz yok onlara bunu sormayacağım?
  • ananem derdi "kimine hay günü, kimine pay günü"
  • şaşırtmamıştır.

    eminönü'ndeki bakla izdihamı gibi bedava ne bulurlarsa üstüne atlıyorlar, alamazsa hayvani içgüdüleri devreye giriyor yağma ve talan başlıyor.

    bunların gözü aç gözü, allah ıslah etsin.
  • ülkedeki cehaletin en güzel örneklerinden biridir.

    bu eylemde bulunan kişilerin muhtemelen kafalarında kendilerini haklı kılan argümanları vardır. belki de yoktur fakat bu yaptığıyla övünüyordur.

    insanlar beynini kullanmayı bıraktı.
    insanlara, beynini kullanmadan hareket etmek empoze edildi.
  • geçenlerde sara nöbeti geçiren adamın cebinden cüzdanını ve telefonunu çalan bir tip vardı ve bunlar yeni türkiyede azımsanmayacak kadar çoklar.

    (bkz: yeni türkiye)
  • hangi partiye oy verdiklerini kestirebildiğimiz güçlü turkiye vatandaşlarının eylemi. kahrolsun amarika.
  • devrilen petrol tankerinden poşetle mazot doldurmaya çalışan insanları görmüş biri olarak bana gayet normal gelen görüntülerdir.
  • insanların açgözlü olduğunu düşündürmeden önce aç olduklarını düşündürmüştür.
hesabın var mı? giriş yap