• kedilerin serbestçe çiftleşme , acayip ve ne idüğü belirsiz sesler çıkarma , damlarda dolaşma , çeşitli mekanlarda gözünüzün içine bakarak yiyecek dilenme , evinizde orayı burayı tırmıklayarak mahfetme gibi hareket özgürlüklerinden müteşekkil hakları (bkz: hayvan hakları) ayrıca (bkz: insan hakları) tavsiyedir (bkz: hayvan).
  • kediler kiralamaz, sahip olurlar. (bkz: national geographic)
  • -dışarıdan elleriniz dolu geldiğinizde, haneye giren herşeyi koklama, test etme ve bir dil darbesiyle tanıma hakkı.
    -çiftleşme dönemi geldiğinde, isyan etme hatta bunu pek çok davranışla gösterme hakkı.
    -sahibinin kokusu sindiği için, kirli sepetinde uyuma ya da üzerine kokusu sinmiş herhangi birşeyin üzerinde yatma hakkı.
    - tırmanma tahtası olsa dahi, koltuklarınızın kollarını parçalama hakkına sahiptirler.
    bir kediyle yaşıyorsanız , o zaten zamanla size neye hakkı olup olmadığını gayet açık ve net birşekilde gösterecektir.
  • efendim bu kedi denilen mahlukat neye hakki olduguna inaniyorsa elde eder,sizin bir sey yapmaniza gerek yoktur.
  • doğurma veya çiftleşme vazgeçilmez haklarındandır. kediler kısırlaştırılmamalıdır. kediyi kısırlaştıranlar ona zulmetmiş sayılırlar. bırakın eş bulsun kendine. çiftleşsin, doğursun. yavrularına bakmaktan mı korkuyorsunuz? o zaman kedi almayın eve. ya da yavruları verecek birilerini bulun.
  • bana göre kadın haklarından daha kıymetli olan haklardır.
  • bir tane insan gibi entry var mı diye bakayım dedim, yok elbette. hak öznesi olabilmenin ilk koşulu akli bir varlık olmaktan geçer. hak talep eden, hak devreden, haklı davranabilen, hakkın bilincinde olan bir varlık olman gerek ve bu da insan olmak demek. hakkı insan tanımlar, insana özgüdür, bu yüzden bir insanın, hak bilincinde olmayan insan dışı bir şeyin hakları olduğunu iddia ederken o şeyin bunların hiçbirisinin bilincinde olmadığını bilmek ve hatta bunu iddia edenin bile bunu bilmesi size de çok garip gelmiyor mu? bu yüzden hayvan hakları kavramının kendi içinde ne denli çelişik olduğunu görmemek de mümkün değil.

    bu söylediklerim, insan tarafından hayvanlara dair her şeyi yapabilme hakkının bulunduğuna yönelik olan temel savlar değiller, öyle bir iddiam yok. anlamanızı istediğim şey şu; amaçladığınız şeyler için kullandığınız kavramı iyi seçin ve iyi oluşturun. olmayan bir şey üzerinden bir başarıya uğrayamazsınız.

    tanım: olmayan bir şeydir.
  • bardaktan su içme
    battaniye ve yastık sahiplenme
    koltuklara imza atma
    yemek esnasında koku yayma (kaka, gaz, vs.)
  • hareket eden her seye saldirabilme hakki.

    degistirilemez, degistirilmesi teklif dahi edilemez.
hesabın var mı? giriş yap