• fazlası korkutucu bi imajdır neden bilmem hele kadınsa ve yalnız yaşıyorsa birden fazla kedisi varsa bi sorun addedilir.
  • harika bir duygudur. bu güzel mahlukata her baktığınızda nasıl da mağrur ve gururlu olduğunu, sokakta bin bir türlü pislik ve zorlukla mücadele ettiği halde o tüylerinin hala nasıl tertemiz ve yumuşacık olduğunu düşünürsünüz. kedi mırlaması en sevdiğiniz sesler arasındadır. ona nankör diyebilmek için canını sıktığınızda gitmesinden ya da ısrarla kölelik teklif ettiğinizde bunu tırmalayarak da olsa reddetmesinden daha fazlasının gerektiğini bilirsiniz. kediler sevilmek için yaratılmışlardır. bu dünyada bana göre kedilerin ekosistemdeki var oluş nedeni insanların onların tüylerine ellerini sürtüp mutlu olmalarıdır. ya da ben öyle yapıyorum en azından.
  • karşılıksız olma olasılığı köpek sevgisinden daha fazladır. onu seversiniz, fakat gelsin sürünsün, yalasın falan diye beklemezsiniz. yaptığında da çok mutlu olursunuz, bu yüzden bu sevginin değeri daha büyük olur. sokaktakilerin hepsini beslersiniz elinizden gelse.
  • sokakta gördüğümde 'pist' demeden yapamadığım bir sevgidir. evet; onlarla aramdaki sevgi bağı pisipisi den ibarettir.
  • var olmaması gereken gereksiz sevgidir. kokuşmuş kedilerin sevildiği bir dünyada yaşamak cehennem azabı yaşatıyor bana.
  • ön camın sağ üst köşesinde mükemmel kurumuş çamurlu pati izi sebebiyle araba yıkatmamışlığım vardır uzun süre. şahsiyet ve kararlılıktan hoşlanmakla alakalıdır bazı bünyelerde bol bulunmasının sebebi...
  • şu yaratıkların asil duruşlarına hastayım...sen istediğin zaman değil, o istediği zaman sevebilirsin onu.hele ki o ukala tavırlar yok mu beni benden alıyor resmen.
  • geçen seneye kadar yanımıza 1m yaklaşan kedileri bilumum sopa, taş ve ilkel aletle kovalayan babam, evde kedi beslemeye başlamamızla bir sevgi pötürcüğüne dönüşmüştür. o kadar dönüşmüştür ki telefon ekranında artık sevgili kedimizin fotoğrafı ile dolaşmaktadır.
  • insanın içinde, az da olsa bulunması gereken sevgidir.

    genelde cins ayrımı yapmam ama van kedisine karşı özel bir sempatim vardır. kedilerin o küstah duruşları, istediğim zaman kendimi sevdiririm, zorla seversen tırmalarım şeklindeki davranışları, daha bir çekici kılıyor kendilerini. emir alan canlılara karşı pek sempati duyamıyorum. her türden hayvanı severim ama kedilere karşı sevgiden öte bendeki.
hesabın var mı? giriş yap