• kedi ile temas sonrasi,temas yerinde ortaya cikan lezyonlarla kendini gosteren infeksiyon hastaligidir. hastalik tum dunyada siklikla iliman iklimli bölgelerde ve agustos-ocak aylari arasinda gorulur. evinde kedi besleyenler ve veterinerler risk grubundadirlar. kulucka süresi 2 hafta kadardir.
  • tırmalanan yerin kızararak;tırmığın etrafının balonjuk şeklinde kabarmasıyla olur.kaşıntı yapması doğaldır.kedilerin ısırdıkları yerde bu etki daha sık kendini gösterir.ağızlarındaki enzimlerle ilgili bir vakadır.alerjisi olanların alkolle yarayı temizlemeleri önerilir.
  • bu kadar kedi manyagi bir sozlukte -usenmeyip de kedi basligina gittiyseniz farketmissinizdir ki an itibariyle 549 entry var bu hayvan hakkinda, saniyorum ki sozlugun en cok konusulan hayvani- kimsenin karsilasmadigi bir durum olmasi enteresandir.
    cat scratch disease , kedilerin tirmaladigi / isirdigi / yaladigi / kimi zaman sadece yakininda bulundugu insanlarda gorulebilen bir hastalikmis.
    semptomlar soyle (bende boyle semptedi): sol kolunuzu kedi tirmaladi veya vs diyelim. bu yara uzun sure iyilesmez. daha sonra, yaranin yakinlarinda (illa etrafinda olmasi gerekmez sadece ayni kolda da olabilir) bezeler gorursunuz. bu bezeler bir gecede de tureyebilirler. dokununca aciya da bilirler. hatta aciyorsa soyle bir oh cekiniz ve hemen doktorunuza basvurunuz. zira, tabii ki csd oldugunuzdan emin olamazsiniz. ama bu da bir ihtimaldir.
    eger telas yapmayacaksaniz kol alti / kasik / kulak arkasi bolgelerinizi de benzer bezeler icin kontrol edin ama bence etmeyin cunku insan kendi bademcigini bile beze sanabiliyor bu gibi durumlarda, ben sandim.
    bu hastalik zayifliktan, kotu beslenmeden, uykusuzluktan, demir eksikligi veya kansizliktan dolayi savasma kuvveti azalmis kisilerde gorulebilir. aslen bir siyrik olarak gececek bir durum boyle birkacyuzmilyonluk masraflara sebebiyet verebilir.
    sagligi yerinde olan kisilerde kendi kendine bir ay kadar bir surede gececektir. ancak illa ilac kullanmak isterseniz ilaci da var. yine doktorunuza basvurunuz. csd bagisiklik sistemi zayif olanlarda, seker hastalarinda ve hiv+lerde sorun oluyor. onun disinda yukarida belirttiklerim gecerlidir.
  • oluşan bezeler nedeniyle lenf kanseri ile karıştırılabilen bir hastalık. kedi tırmığı hastalığı pirelerden kedilere, kedilerden insanlara geçer. kediden kediye, insandan insana geçmez. aslında basit bir enfeksiyondur. bu hastalıkta ateş düşüklüğü olur ve optik sinir sistemini etkilerse gözde zaman zaman bulanma yaşanabilir. tedavi için uygun olan antibiyotik klacid miş. ancak elbette en doğrusu doktorun vereceği ilaç olacaktır.
  • kedi teması sonucu bulaşabilen bartonella hanselea'nın etken olduğu bir hastalıktır. bakterinin giriş yerinde oluşan ağrısız bir papül gelişimini en sık aksiller, servikal, submandibuler ve inguinal bölgede saptanan bölgesel lenfadenopati izler. ateş görülebilir. genellikle 2-3 haftada kendiliğinden iyileşir. konjonktivit, nörolojik sorunlar ve özellikle aids hastalarında organ tutulumu saptanabilir.

    tedavi :

    bağışıklık sistemi normal hastalar ve organ-sistem tutulumuyla seyretmeyen olgularda antibakteriyel tedavi gerekmez.
  • sokak hayvanlarından kaçmanın, onlara en çok ihtiyaç duydukları şeyler olan ilgiyi, sevgiyi ve şefkati göstermekten imtina etmenin en büyük bahanesi.
  • o kadar sokak kedisiyle içli dışlı olup bu hastalıktan bihaber bir insan olmam sanırım baya bi şanslı olduğum bir başka konu.
    yakalananlara acil şifalar diliyorum.
  • yaklaşık 15 gündür hayatımı kabusa çeviren illettir kendileri.

    bugüne kadar evde kaç kedi besledim, sokakta kıstırdığım kaç milyar hayvan tarafından parçalandım bilmiyorum. bundan yaklaşık 1 ay önce yine sokakta yoğurduğum kedilerden biri tarafından yolundum. "bana bir şey olmaz yeaa" diyerek hayatıma devam etmeden önce bunun ne gibi sonuçları olabileceğini sorduğum veteriner kuduz ve tetanos ihtimalleri haricinde bir de lenf bezi iltihabından bahsetti. ilk iki ihtimali her zamanki gibi hiç hesaba katmayıp 3.yü de fazla sallamayarak hayatıma devam ettim, ta ki boyun ile kulak arasında kalan bölgemde koca bir yumru oluşana kadar.

    veteriner bana doktorların yumru gördüklerinde yarattıkları panikten ve basit bir antibiyotik tedavisiyle çözülebilen bu durumu oldukça sancılı bir sürece çevirebildiklerinden bahsettiği için gittiğim sağlık ocağındaki doktor bir şey demeden kendime koyduğum teşhisi paylaştım. o da hiç polemiğe girmeden karıştırdığı bir kitap sonucu bana augmentin yazıp yolladı. günde 2x1000 miligram antibiyotik vücudumda yerini alırken olaylar da giderek kötüye gitti. ilacın 4. gününde ateşim 39 olmuş, yumrularım da boyun ve ense bölgemi hormonlu dev bir patatese çevirmişti.

    antibiyotiğimin 5. gününde küçük tatlı bir quasimodo olarak kendimi acil serviste buldum. galon galon kan verip, enfeksiyondan göğüs hastalıklarına uzanan çeşitli hastane birimlerinde bütün haftaya yayılan maceradan maceralara koştuktan sonra yeni bir antibiyotik ve benim baştaki teşhisimin onaylanması ile eve döndüm.

    içimi dolduran işlevsiz antibiyotik, tükenen bünye, yerlerde tansiyon ve oynak bir şeker garifiği sebebiyle hastalığın 15. gününde hala kendime gelmeye çalışıyorum. o sığır doktor başta doğru antibiyotiği* verebileydi hiç yaşanmayacak olan bu tüketici sürecin sonunda yeni yeni insanlığa dönerken şimdi de hayat kurtarıcı ilacımın midemde yarattığı tahribatla boğuşuyorum.

    bu yaşadıklarımın hayvanlarla değil ama doktorlarla arama ciddi bir mesafe soktuğunu söyleyebilirim. modern tıp dünyası bununla nasıl baş edecek bilemeyeceğim tabi.
  • kedilerle çok haşır neşir olan insanlarda lenf nodüllerinin şişmesi ile karakterize olan bakteriyel bir hastalıktır.

    çocukluğumdan beri taşırım bu hastalığı. ilaç falan da kullanmam. kendi kendine iyileşip sonra tekrar başlayan kısır bi döngüde seyreder durur.
hesabın var mı? giriş yap