• küçük yaşlarda fazla anne sütü emmeye fırsat bulmadan fazla tom & jerry izlemiş kişi hezeyanıdır.
  • bu genel olarak köpek türü için geçerli değilse bile bazı türler için geçerli olabilir ve bunun için hayvanı suçlayamazsınız çünkü onun evrilerek sahip olduğu dna larına işlemiş bir gerçek bu.
    yeni doğmuş bir bebeğin annesinin emmesini tanıması ve hemen ağzını açması gibi.
  • köpeklerin doğasında yakalamak ve avlamak vardır. direkt kedilere yönelik bir şey olduğunu düşünmüyorum. birde köpekleri alanlarına giren canlılara saldırır, kediler bilmeden bu alana girmiş yada bilerek ihlal etmiş olabilir. her şekilde üzücü bir olay. önlem olarak köpek sürülerinin alanlarının dışında besleme yapmak, kedilerin sığınıp kacabilecegi sağlam kedi yuvaları yapmak işe yarayabilir diye düşünüyorum
  • kedileri öldürmek köpeklerin doğasında vardır. dedim. artık insan değilim. hatta hayvan bile değilim. allah belamı versin benim.
    ancak aklıma takılan tek soru var. kedileri içgüdüsel olarak boğarak ya da parçalayarak öldüren köpekleri ne yapacağız?
    organize kedi avı yapan köpek grupları gördüm ben. bilirsiniz açık alanda hele de ağaçlar varsa kediyi köpeğin yakalaması çok zor. kedinin kaçma yollarını kapatarak saldıran köpek grupları bir kaç ayda bölgede kedi bırakmadı. gerçi sonradan başka bölgelerden kediler geldi ama konumuz bu değil.
    sabah sabah sahur yapalım derken insanlık gitti. yazık oldu.
    edit: yazım yanlışı
  • genelleyici ve saçma bir önerme. kanıt
    kedilerin kimileri nasıl kuş, fare vb hayvanları öldürüyorsa köpeklerin de bazılarında böyle bir içgüdü mevcuttur. bu yüzden her köpeği dahil etmek mantıksızlıktır. fırsatı olmasına rağmen; kuş, fare öldürmeyen kediler gibi kedilerle iyi geçinen zarar vermeyen köpekler de epey fazladır. bir kez daha mizaç kavramına vurgu yapmakta fayda var.
    bir tartışmada orijinal karakter, kişilik taşıyan varlıklardan bahsederken yapılan genellemeler kişilere yanlış sonuçlar dışında hiçbir şey kazandırmaz, aksine kaybettirir. bunu her zaman aklınızda tutun. ayrıca insanların sebep olduğu kedi ölümleri köpeklerin sebep olduğundan kat kat fazla, bunu da unutmayalım.
hesabın var mı? giriş yap