• önemli olan sineklerin içeri girmesi değil kedinin dışarı çıkmamasıdır. kedim zaten sinekleri avlıyor. ama kedim çıkacak diye camı tam açamıyorum.

    gayet güzel bir çözümdür en kısa sürede uygulamaya çalışacağım.
  • bunu kedisiz evler icin sineklik sarti da diyebiliriz..yazlari alçak katli evlere kapidan bacadan kedilerin girme ihtimali bile beni sineklik arayisina sevketmesinden bilirim bunu..yoksa sinek bahane.
  • oturduğum yerde çok fazla sivri sinek olduğundan dayanamadığım sorundur. şimdi çelik sinek teli alacağım umarım onlar dayanır.
  • asla kesin çözüm değildir. kediciğiniz o güzel tırnaklarıyla yaptığı tek bir hamleyle sinekliğinizde caartt(!) diye bir yırtık açıp uçan herhangibir şeyin peşine düşmek amaçlı camdan atlayabilir. bu olmazsa sinekliğinizin açma kolu dikkatini çektiğinden orası ile uğraştığı esnada sinekliği açması ile hooop(!) diye aşağı düşebilir. pencerenizi tamamen açmayın siz yine de.
  • ölçüye göre üreten firmalardan uçuk fiyatlar aldığım hede. çelik ya da alüminyum olması çok farkeder mi? 850-1300 tl gibi rakamlar 2 pencere ve bir kapı için normal mi bilen yeşillendirirse sevinirm.
  • bizim evde en üstteki entry'de bahsedilen yeşil bahçe koruyucularını tele sabitleyerek, teli de cama sabitleyerek olayı çözdük bir dönem. ancak bu sefer de telleri açamıyoruz, camları silemiyoruz. bir yıldır camları bok götürüyor. balkonlar için boydan boya çelik tel yaptırmaya karar verdik, örnek olarak 64x200 ölçülerindeki kilit sistemli teli 400 liraya yapıyorlarmış. iki balkon eder 800. başka bir yere yazdım, 1500 tl fiyat verdi. bu nasıl piyasa? içeri açılan mekanizmalı standart tel alın, üstünü de bahçe teli sabitleyin. tele de bir çocuk kilidi vidalayın, bitti gitti. tr adamı sikmez beter eder.
  • yaşadığımız sorun.

    izmirde kedi sinekliği yapan bilen varsa yeşillendirebilir mi?
  • tırnaklamaya dayanıklı sineklik fiyatına ortalama 500 lira fiyat çekiliyor. evde en çok kullanılan 3 cama yaptırsak 1500 tl. alt tarafı tel ulan tel. kediler üzerinden hayvanseverler sömürülüyor hem de hepsi anlaşmış gibi
  • öncelikle sorundan ziyade; çözümdür. benim de evimde kedim var ve tüm camlarda sineklik var. sadece balkon kapısındaki sineklik kedinin tırmalamasına karşı dayanıklı ve evet fiyatı bir tık daha fazla.

    camlarda ise normal sineklik var; camlar dikeyde açılabildiğinden kedi zaten o aradaki boşluğa girip; sinekliği tırmalayamıyor.
  • yaz aylarının gelmesiyle beni kanser eden, tanıdık tanımadık herkesin kafasını "allaşkına sineklik taktır" diye ütülemeye başladığım sorunlardan biri. yine kedilerinizi sinekliksiz balkonlara bırakmış, güvenliği olmayan pencerelerde gezinmesine izin vermişsiniz helal olsun size. sonra veterinerlere gidip "kedim çok usluydu, nasıl oldu anlamadık, beşinci kattan düştü" diye ağlıyorsunuz. kedinizin uslu olmasıyla beşinci kattan aşağı atlaması arasında hiçbir korelasyon yok bu arada. kediler, "ben çiçek apartmanı no 7/8 beşinci katta oturuyorum" bilincine sahip değil, beşinci katta oturduklarını bilmiyorlar, hatta kaçıncı katta oturduğunuzu bir tek sizin bilmeniz lazım. kedi sadece düz bir zeminde varlığını sürdürmeye çalıştığını biliyor, neden biliyor musunuz çünkü o bir kedi...

    aşağı düşüp felç kalsa, çişini yapamayacak duruma gelse bakabilecek misin? bence bu denli bilinçsiz insanda, kedinin güvenliğini düşünmeyen insanda felçli kediye bakacak sabır ve göt yoktur. ben yıllarca felçli kedi baktım, altına işiyordu, hiç de kolay değil bakmak. zaten en sonunda böbrek yetmezliğinden ölüyorlar, iş felçli kalmalarıyla da bitmiyor yani... sen istediğin kadar elinle çişini yaptır, idrar kesesinden tamamen çıkamayan çiş, böbrek yetmezliğine yol açıyor.

    bir de işin maliyet boyutu var. kedin aşağı düşüp felç de kalsa, ölse de veterinere bir ton para akıtacaksın. sineklik taktırmak bahsettiğim yollardan üç katı daha ucuza geliyordur. hem kediniz sizin yüzünüzden ölmüyor hem paranız cebinizde kalıyor heaa noldu sevindiniz de mi köftehorlar sizi.

    benim kediler yüzünden iki sinekliğim mahvoldu, yaşadığım şehirde bir tane kedi sineklikçisi bulamadım, bulduğumu sandığım usta da beni ghostladı. en sonunda komşuma yaptırdım, bu sinekliklerin farkı yırtılmaz olması. ben sineklik değiştirmekle yetinmedim, sinekliklere bir de kilit taktırdım. artık kedilerime bakıp "heaa noldu gtün yiyorsa şimdi parçala sinekliği piç" diyom. alttan cücük hareketi yapıyom. sen mi inatsın ben mi inadım şerefsizin oğlu şerefsiz. ar yoksunu...

    pencerenin önünde otururken dışarıdan bir sinek geçti, bam diye sinekliğe atladı benim kedi. bak işte o sineklik olmasa hop aşağı düşmüştü.

    instagram'da berraque diye bir hesap var, elf gözlerimden anladığım kadarıyla yaptığı yemekleri paylaşan bir kadın. kendisinin yaptırdığı sinekliğe denk geldim ve bayıldım. gönül isterdi ki yakışıklı erkeklere, müthiş iç çamaşırlarına falan salya akıtalım. artık güzel bir sineklik görünce oturup incelemeye başlıyorum. sinekliği olan evleri michael myers gibi uzaktan izliyorum allah kahretsin.

    sonra yorumları okudum, baktım ali diye bir ustaya yaptırmış sinekliği, hatta adam özellikle kadıköy'de bayağı tanınıyormuş, tüm istanbul'a da servisi varmış. ben istanbul'da yaşamam, sinekliğimi komşuma yaptırdım, istanbul'da kedi sinekliği yaptırmak isteyen olursa diye adamın hesabını paylaşıyorum. reklam derdinde değilim, sineklikten neyin reklamını yapacam, maksat kedileriniz sakat kalmasın.

    ali usta sineklik

    telefonunuza da aynen böyle kaydedin...
hesabın var mı? giriş yap