• kedi aromalı kadın. naneli dondurma benzeri bir tarif.tadı neye benzer bilinmez, o ayrı.pek kepaze bir şey de çıkablir.günaşırı periodik olarak kendi götünü yalayan bir hayvanı aroma olarak kullanan kadının tadı, biraz mide gerektirebilir.
  • genelde kedili evlerin yanlız bayan sahiplerine verilen isim.her mahallede olmasa da en azından her ilçede kendisi veyaköpekli teyze türevi mutlaka bulunmaktadır.bu teyzeler ev az 10 civarında farklı evcil hayvan ile birlikte yaşamaktadırlar.birlikte yaşadıkları hayvanların ,teyzelerin hayatına ilk katılanları kendi isteği ile,daha sonrakiler mahalle hayvan sevdiklerini sananları tarafından (hayvansever değil dikkatinizi çekiyorum) sokakta bulunan,bakılması mümkün olmayan, sakatlanmış olan hayvanların getirilmesi ile komün hayatına geçerler. bu teyzelerin evlerine gidilip oturulmaz,çünki ev* bok kokuyodur.ama teyzeler buna aldırmazlar,çünkü burunları o kokulara tıkanmıştır,sadece dışarıdan gelenler o kokuyu alırlar ona göre.hayvanların çiftleşme dönemi sonrasındaki sayı artışı hiç umrunda olmaz onların,evi giriş katında veya hayvanların dıraşıya çıkışına yakın bir katta olduğu, hayvanlar hem içeride hem dışarıda yaşadıkları için.

    apartman yönetimi ile sürekli olarak çatışırlar,ama kat maliki veya apartmanda birden fazla daireye sahip olduklarından kimsenin gücü onlarla boy ölçüşmeye yetmez,gayet de güzel olur. yavru kedi veya yavru köpek edinmek isteyenler mahallede ilk onlara gider yavrulara bakarlar, güzel bir şey var mı diye,ama teyzeyle ufak bir sohbetten sonra tek ayağı olmayan,yavru olmayan,gözü görmeyen,kulağı duymayan bir evcil hayvanı alıp giderler oradan,azıcık sevgi ve şevkat sahibi olanlar. teyzeler onların gönül gözünü açar,bir evcil hayvanla birlikte yaşamanın dış görünüşüne göre olmadığını,bizim kadar onların da sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu,insanlara caka satmak için evcil hayvan ile birlikte yaşanmayacağını anlatır.

    bu teyzeler mahallenin delisi olarak görülürler ama aslında mahallenin onun dışında kalanları delidir,topluma uyum sağlayamayanlar deli olarak görüldüğünden çok fazla insan bilmez onların akıllı olduğunu,muhattap olmaya bile tenezzül etmezler. içinde hayvan sevgisi olan insanların onun nasıl biri olduğunu bilmesi onlara yeter,geri kalanları ile mücadele etme gücü verir.

    bu teyzelerin,amcaların, ninelerin sayısı git gide azalmakta çevremizde,ülkemizde,artması gerekirken. ama benim inancım çok yüksek,bu sözlükten nice teyzeler,nice amcalar çıkacağına dair.
  • halamdı, daha doğrusu annemin halasıydı ama hala derdim işte, kedili hala demediğim zamanlarda. edremitte, ailesinden kalma, perili köşk benzeri, ağaçları dedemin ölümünden beri budanmayan evde yaşardı. benim için çok eğlenceliydi yazları kedili halama gitmek, her zaman oynayacak bir kaç kedi yavrusu bulunurdu evde çünkü. tek sorun vardı; dolapların içine kadar sinmiş kedi kokusu, hatta canım sıkılmasın diye elime tutuşturduğu teksas - tommiksler bile kedi kokardı.
    köhnelik çağrıştırır bana kedili kadınlar, hiç evlenmemiş halamdan dolayı olsa gerek, geçip gitmiş yalnız hayatlarını kedileriyle birlikte tekrar tekrar düşünürler gibi gelir.
  • bu tip kadınlar genellikle saçlarını boyamazlar ve haliyle beyazlamış ak saçları ile dolaşırlar.. boyunlarına astıkları deri, kocaman içi torba torba kedi maması olan çantaları ile sokakta gezerken yetmiş tane kedi besleme kapasitesine sahiptirler.. aslında konuşacak çok şeyi olup susmayı tercih eden insanlardır..
  • insanlardan uzaklaşıp çözümü kedilerde bulan bir kadın çeşidi..

    yazılımında şöyle bir söz var bu kadınların; " insandan hayır gelmez. gelecek hayır kediden gelsin. çevremde en az 5 kedi miyavlamadan bana rahat, huzur yok."

    otoriter ve baskıcıdırlar. annem/teyzem/eniştem böyle olsa 24 saat boyunca içimden bir baba hindiyi söylerdim..
  • (bkz: kedi annesi)
  • kopekli kadinın yan komşusudur.
  • (bkz: kedili madam)
  • mahallemizin pek yakında taşınarak beni çok hüzünlendirdiği teyzesi. o da gitti toplayıp kedilerini. yıllar var o sokaktan geçme sebebim. şimdi eski ahşap pencerelerde üstüste uyuyan beyaz kedi ve tarçın rengi kedi yok. her akşam eve oradan geçmek için yarattığım türlü sebeplerim olsa da mutfak camında ev sahibesinden önce uyanıp yemek bekleyen kediler yok artık.
hesabın var mı? giriş yap