• bahçede beslediğim kedinin çok yakında ikinci kez içinde bulunacağı durumdur.

    ilk yavruların doğum gününe 6 gün kala sevgili hırıldak'ın hareketleri iyice yavaşladı. sürekli yan yatıyor, karnından ara sıra bir lıkırtı sesi geliyor. sık sık pencereme gelip miyavlamayı ihmal etmez oldu. geçen yılki doğumhanemiz(içine bez parçaları tıkıştırılmış bir adet leğen) temizlenip paklandı, kendisini bekliyor. hoş, kızımızın ne yapacağı belli olmaz. yine çok uygunsuz bir vakitte, alakasız bir yerde başlatabilir doğumu. 6 gün daha dişini sıkıp 1 yaşını dolduracak paşa ve prens'in doğum gününde doğum yapsa diye hayal ediyorum ama sanırım o kadar dayanamayacak. yavruların doğduğu gün çekilen videoları da pür dikkat izliyor hırıldak hanım. yalnız ben hafiften sıyırmışım sanki.

    edit: olmadı. öbürlerinden 1 gün erken doğum yaptı. birbirinden şirin ve çirkin 3 yavrumuz oldu.
  • rte nin en az 4 çocuk talimatını eşi bulunmaz bir sadakatle yerine getiren kedidir. seçim döneminde her trafoya yeterince kedi düşmesi için akp lilerin azdırıcı dağıttıkları gelen duyumlar arasındadır.
  • sanırım bu gece gerçekleşecek.

    iki gündür vajinasından bir akıntı geliyor, biz de ha doğurdu ha doğuracak diye bekliyoruz. miyavlıyor, sürekli ayaklarımızın dibinde dolanıyor. bugün saat dokuz gibi işte, mutfakta oturdum yemek yiyorum, annem de oturma odasında, bir onun yanına gidiyor, bir bana geliyor, miyavlıyor. belli işte var bir derdi. mutfak kapısını açıyorum hani balkona çıksın diye, çıkmıyor. neyse bıraktım yemeği, geldik yatak odasına. serdim battaniyeyi yatağa, yattı. bornozumu da feda ettim çünkü üstünde yatmayı çok seviyor. üstüne doğurursa doğursun yıkarız amaan dedim. neyse, veteriner arkadaşıma sordum. sabaha kadar doğurmazsa veterinere götür dedi.

    neyse, baktım bir süre sonra kasılmalar başladı. kediler doğumunu göstermek istemez ya, ben de yalnız bıraktım, mutfağa gittim kitabımı alıp. oturdum yemek yiyorum hem okuyorum. bi süre sonra aa bi baktım bizim kız miyav miyav geldi. tuttu paçamdan doooğru odaya. yalnız doğuramıyor. ıkınırken beni de yanında istiyor. öyle duygulandım ki. kasılmalar son bir saattir biraz arttı. benim de tuvaletim geldi. beş dakika bekle ben geliyorum dedim. gittim tuvalete, baktım orda çamaşır sepeti de duruyor boşta. aldım battaniyesini içine serdim. sepeti geldim yatağın üstüne koydum. şimdi sepette. en azından yatak batmayacak. ama hala yatağın üstünde yanımda. inliyor, sık sık soluk alıyor. ağzı açık bir karış. hani köpekler ağzını açıp sık sık solur ya, öyle gibi.

    ne yapacağımı bilmiyorum. elim ayağıma dolaşmış vaziyette. sabaha kadar sağ salim doğurur umarım. doğurmazsa zaten veterinere gidiyoruz. inş. bişey olmaz.
  • daha bugün şahit olduğum olaydır. ancak ulu orta saklanmadan doğuran kedinin yavrusunu, kargalar tarafından didiklenen o minik yavruyu düşününce anneye kızmadan edemiyorum, camdan görüp yetişemediğim için kargaya bir şişe fırlatmadığım için kendime de aynı şekilde...
  • hala gerçekleşmedi. pisicik ıkınırken ıkınırken, pııırt diye bir ses duydum, heh dedim sonunda geldi yavrular. bir de baktım ki bizim kız zorlanmadan kakasını yapmış. hemen o da döndü, yavru sandı herhalde. kokluyor filan. aldım sepetin içinden kakayı, bi hamle edecek gibi oldu, dur kızım dedim yavru değil kaka bu kaka. aldım banyoya gittim kuma attım.

    ay doğum ne zor şey be. iki gündür hayvancık helak oldu. o değil de, başına şu an nelerin geldiğinin farkında mı, yavrusu olacağını biliyor muydu filan diye merak etmiyor değilim. zır cehaletle doğum çok korkunç bir şey olmalı. tevekkeli değil çocuk beni yanından ayırtmıyor.
  • veeee işte oldu. miniminnacık, kılkuyruk dünyaya geldi. ninja şu an yavrunun plasentasını yiyor. ya da gömlek mi deniyor işte ne deniyorsa deniyor. başka doğacak mı bilmiyorum, ama saatlerdir süren bekleyiş bitti sonunda, anane oldum ahahaha çok inanılmaz bir şey. tırnakları bile var!
  • diğer yavrusu ölü doğdu. başka doğuracak mı bilmiyorum, durum şu an sakin. sağlıklı bir tane yavrumuz var. günlerdir sürmesinden belliydi ama ölü olduğu öbürünün. kakaları vermişti ama, ölü yavruyu vermedi ninja. yiyecek sanırım :( cesaret edip alamıyorum.
  • ölü doğumdan sonra psikolojim çöktü diyebilirim. sağlıklı olanın sevimliliği bile üzüntümü almadı. ölüyü aldım, fotoğrafını çektim, öyle bir iz bırakmadan gitmesin dünyadan hesabı. peçeteyle kefenledim, yarın gömerim diye mutfak penceresinin önüne bıraktım. kedi morgu oldu orası.

    ninja hala sık sık solumaya devam ediyor. bir tane daha doğuracak sanırım. ya da canının acısından öyle yapıyor, bilemedim. sağlıklı yavru cengaver bişey çıktı. çok yaramaz olacak belli. adını sanırım kırpık koyucam. yumak da olabilir. karar veremedim.
hesabın var mı? giriş yap