• yanilmiyorsam ankara'nin en küçük sokagidir bu. ulus'ta atatürk bulvari üzerindeki postaneye gelmeden hemen önce sanayi caddesi'ne geçmenizi saglayan sokaktir.
  • bir ara adı yusuf akçura sokağı olarak değiştirilmiş, sonra aslına rucu etmiştir. ulus anadolu endüstri meslek lisesi"nin yanındadır ve atatürk bulvarı ile sanayi caddesi'ni birbirine bağlar.
  • ankara'nın en güzel sokağı olmasa da en güzel isimli sokağı olduğu kesin.
  • ankara'nın güzel adlı sokaklarından biridir. kimliği son yıllarda erozyona uğramıştır. bu sokağın bulvar tarafından girişini düşünürsek sol taraf baştan sona meslek lisesinin duvarıdır. bu duvarın önündeki kaldırımda bir büfe bulunur. bu büfe damga pulunun bulunduğu ender büfelerdendi. aynı kaldırımda eski kitap, dergi satan bir de tezgah vardı ki o da son zamanlarda kayboldu. sokağın sağ tarafında işyeri olarak kullanılan binalar vardır. boz ticaret en ünlüsüdür. sokağın sanayi caddesi'ne açılan köşesinde elektrik malzemesi satan işlemeler varlığını koruyor. bulvara komşu köşedeki eski tekel bakanlığı binası ise restore edilerek korunmuştur. bu sokakta geçimini bobinajcılıkla sürdüren ermeni, yahudi yurttaşlarımız otururmuş. evlerini aynı zamanda atölye olarak da kullanırlarmış. buradan yetişen ustalar daha sonra denizciler caddesi'nin arka sokaklarında atölyeler açmışlardır. bu son cümlelerdeki bilgiler, çıraklık yıllarımda yanında çalıştığım ustamdan dinlediklerimdi.
  • bizim büyük çaresizliğimiz adlı filmde bahsi geçen ankara sokağıdır.
  • bir sokağı her gördüğümde, hiç bir anım olmamasına rağmen mutlu oluyorsam sebebi budur. bu sokağın ismidir. zihnimden kaç hikaye yakıştırdım kim bilir, kaç kere kaç telefon konuşmasında bahsettim, yineleyen şekilde mutluluğumla baş ağrıttım kim bilir?

    ankara ulus'ta, ulus'u güzel yapan şeylerden birisidir.
  • bir kenarı boydan boya ulus endüstri meslek lisesi (ki 3 yılımın geçtiği yerdir) olan sokak. bir ara merkez bankası ile 100. yıl çarşısı arasında bulunan eski kitapçıları okulun duvarının dibine yerleştirmişlerdi. sokağın öbür yanında eski tekel başmüdürlüğünün tarihi binası yanlış hatırlamıyorsam bir de gece kulübü vardı şimdi hala orada mıdır bilmem.
  • anlamsız bir şekilde önünden her geçtiğimde ismini kendime teyit ettiğim sokak
  • pek gidilesi olmayan muhitteki güzel isimli bir sokak
hesabın var mı? giriş yap