• kedinin sevgili ya da sevgilinin kedi oldugu durumlarda ozellikle soguk gecelerde daha bir mutluluk yasatan durum. kedi ya da sevgili uykunuz geldigini gozlerinizden gorur ve yataga hamle yapmanizla yastik yanindaki yerini alir. kibarlik yapip yorgani biraz aralarsaniz bu daveti de geri cevrimez. sabaha kadar degisik pozisyonlarda tatli tatli uyunur..
  • yastık paylaşmak ne ki, direk yastığı kaplar sizde yanına kıvrılırsınız rahatını bozmamaya dikkat ederek..sabaha kadar sarılıp uyursunuz bazen başını omzunuza koyar yada patisini yüzünüze atar en bi mutlu uykudur o..
  • bazi durumlarda kedinin ve dahi onunla birlikte uyuyanin aleyhinde gelisebilen bir hadise. yatakta daginik yatan insan kisilerin pozisyon degistirirken kedinin üstüne bacak benzeri uzuvlardan birini koymasi, panikleyen kedinin söz konusu vücut parçasina ani bir hareketle bissürü tirnagi saplamasi seklinde tezahür eder. gecenin bir yarisi aciyla kivranirken bir taraftan da evin içinde kovalamaca oynanir. kedi yakalanamaz, uyku sersemi karanlik ortamda kafa göz yarilir. hükmen maglup yataga dönülüp uykuya geçildiginde kedi de yeni bir tirnak geçirme faciasi için yatakta uygun bir pozisyon alir. melekler gibi uyur kedi ve yataktaki diger insan kisi..
  • kedi manyağı olmak isteyenler için bir tür sınav. bu sınavı hapşırıksız güzel bir uyku almış şekilde ve gerinerek geçerseniz, ve sınavdan sonra hala kediler rahatsız olmamış birşekilde yanınızda duruyorsa kedi manyağı olmak için ilk adımınızı atmış bulunmaktasınızdır.
  • kedi psikopat ise (misal teyzemin kedisi), uyurken göğsünüze çıkıp sizi izliyor olabilir ve "nedir allah'ım bu ağırlık" diye gözünüzü açtığınızda kedi ile burun buruna kalabilirsiniz*... gecenin kör karanlığında pırıldıyan gözleri size bir korku filmini çağrıştırabilir... aksi durumlarda, gayet huzur verici bir durumdur. ron ron ron şeklinde uyursunuz sabaha kadar.
  • hele kisin, kedi bir yandan da sicak su sisesi gorevi gorur, koynunuzu ya da dizlerinizin arkasini sicacik yapar. ve fakat yazin en sicak gecelerinde de kedi ayni yakinligi korumak istediginde isin suyu bir miktar cikar maalesef. hele zaten nemden dolayi nefes almak zorlasmissa, kedinin gelip kafanizin ustune yatmasi bir hayati tehlike teskil edebiir. yine de olsundur, yasasin kedilerdir. sabahin korunde mama icin serenada baslayip, mama yerine ayak basparmaginizi yemeye karar verinceye kadar.
  • kis gecesi ise ve eger kedi sizin istediginiz noktada - mesela ayak dibi, yan yatarken sirta dayali - yatmayi kabul ediyorsa, bilhassa yeni yatildiginda soguk yatagi isitmak icin pek hos fikir.
    ama eger kedi kendi sectigi uygunsuz ve rahatsiz edici sekillerde yatip, su motoru gibi sesler cikartip uyumanizi engelliyorsa, pek de keyif verici oldugu soylenemez. kedi benim kedim gibi sac fetisisti ise ve sacinizi emip igrenc sesler cikartiyorsa, kedinin yataga dogru kosmasi esnasinda icten ice bir sapik korkusu duyulur.

    hele bir de yaz ise, ve hem kedi hem de kopek yatakta illa kola, bacaga sirtini yaslayip yatma takintisinda ise, o yatakta artik yatilmaz.
  • eğer yatağınızda birden fazla kedi varsa ve özellikle bunlar yavru kedilerse sabahın erken saatlerinde, tam göğsünüzün üstünde kendi aralarında oyun oynarken sizi uyandıracaklardır. her şeye rağmen sinirlenmezsiniz, çok sevimlidirler çünkü.
  • en fazla 5-6 saat sürüyo ve sonrasında kedinin uyanıp ayak parmaklarınızı kemirmesiyle ve dolaysıyla odadan dışarı atılmasıyla son buluyo... ama buna rağmen süper bişi...
hesabın var mı? giriş yap