• "ben şirkete ortak olurken bana sözleşme imzalattılar, hiç kimseye kefil olamıyorum".
    böyle bir şey olmayacağı belli ama kim bilebilir ki?
  • deli taklidi yapan akıllı taklidi yapan deli taklidi yapmak. kafası çok karışacak ve sonuçta temyiz kudretiniz (dolayısıyla fiil ehliyetiniz) olmadığı ve borç altına giremeyeceğiniz kanaatine varıp uzaklaşacaktır yeni bir kefil adayı bulmak üzere.
  • "eşimle kimseye kefil olmama konusunda birbirimize söz vermiştik" opsiyonu da zamanında denenmiş ve kalp kırılmadan mesele halledilmiştir. bekarlık durumlarında ise anne, baba, sevgili, nişanlı, ağabey, abla vs seçenekleri de denenmeli tabi.
  • banka aranır, yetkiliye "bana bi kulp takın" icra vs diye rica edilir.

    o zaman "kulbu" itina ile takıyoruz merak etmeyin.

    bankacıyız ama insanız..halden anlarız.
  • "olur ama ben kara listedeyim, söyleyeyim" deyin.
    derhal başka bir kefil arayacaktır ilgili şahıs.
  • bedelli askerlik döneminde kredi arayan bir sürü arkadaşınız olunca çokça ihtiyaç duyulan şeydir.
  • yakın zamanda duydyuğum bir yalan.

    "babam zamanında bir arkadaşına kefil olduğu için biz evimizi icraya kaptırdık. işte o gün annem bana yemin ettirdi kefil olmamam için. yeminli olmasam olurdum valla"
  • 1 temmuz 2012 tarihinden itibaren "beyim müsaade etmiyor" veya "bizim hanım istemiyor" diyerek de önüne geçilebilecek durum. keza 1 temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan yeni borçlar kanunu'nun 584. maddesine göre "eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir; bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç kurulması anında verilmiş olması şarttır.". yani artık kefil olmak isteyen kişi evliyse ancak eşinin yazılı rızası ile kefil olabilecek. gayet yerinde bir hüküm, yapanları bu vesileyle tebrik ederiz.
  • "valla babam istedi gecen ona bile kefil olmadaım"

    ama karşınızdaki adam uyanıksa "ben de babama ıstese kefıl olmam ama sana olurum muhittinciğim" derse tufaya dusmeyın..
    buyuk ıhtımalle bırını kefıl olmak ıcın ıkna etmek başlıgından araklamıştır.
  • eş, dost, akraba ile bir kefalet ilişkisine girilip tüm bağları koparmamak için söylenmesi mübah olan yalanlardır.

    bu tür kefalet istekleri ile çok sık karşılaştığım için, bunun yalanla fazlaca atlatılamayacağını öğrenmiş bulunmaktayım.
    misal, bankayı arayıp bana kulp takın diyebilirmişiz, o kulpu takacak bankacı vardır eminim ama sayısı oldukça düşüktür. adam o satacağı kredi ile hedef tutturacak kolay mı o'nun da işi.
    eşimle anlaşma yaptık diyecekmişim, adam beni de eşimi de tanıyor ve arası iyiyse ne olacak,
    kara listedeyim yalanını kimse yemiyor, hatta, ben bankadan sordurdum senin kredi limitin çok yüksekmiş diye geleni var, kimi kandırıyorsun.
    benim evi sana satış gösterelim senin de teminatın ev olsun diyeni var.
    neticeten; yalanla sıyrılınmıyor,

    bunun yerine, karşına alıp bak abicim/ablacım/eşim/dostum ben kefalet işine girmem, allah'a büyük konuşmayayım babama bile kefil olmam, elimde varsa borç veririm gerekirse hibe ederim ama kefalete girmem, girersem geceleri uyuyamam, huzurum kaçar, huzurum kaçarsa senin huzurunu da kaçırırım, olan arkadaşlığımıza olur. gel biz buna hiç girmeyelim deyin.

    en asabisi, ben sana güvendim babamdan abimden istemedim diye trip atıp on gün sonra geri dönüyor. (niye onları bırakıp bana geldiyse artık)

    unutmayın dönerse sizindir, dönmezse hiç sizin olmamıştır.
hesabın var mı? giriş yap