• 70'lerin sonu 80'lerin başında rasim kara'nın önünde beşiktaş formasıyla defans yapmış eski zaman futbolcusu. ne zaman hata yapıp takımı gol yese gazeteler "kemal beşiktaş'ı batırdı." başlıkları atar küçük kelime oyunları ile okuyucusunu eğlendirirdi.
    işbu entry'nin yazılmasında emeği geçen babam sağolsun.
  • 15 temmuz soru?masında adil öksüz ile birlikte darbeyi yöneten kişi olduğu iddaa edilmektedir.
  • kaynak kağıt'ta çalışıyormuş. geçenlerde de kaynak holdinge kayyum atanmıştı. bunların hepsi hain ya amınakoduğumun imamcı yavşakları sizi bu devran dönmeyecek mi sandınız lan? hiç tavuk koymayacak mı lan?
  • habertürk'ün alt yazısına göre sincan cezaevinde halihazırda tutuklu bulunuyormuş. adil öksüz kaçarken daha doğrusu serbest bırakılırken bu hizmet erbabının gün itibariyle sincan cezaevinde ikamet etmesinin sebebiyse 16 temmuz günü sabahı savcının bu iki kankayi ayırıp birini ankara adliyesine diğerini sincan adliyesine göndermesiymiş.
  • videoda görünen kişilerden hangisi olduğu şuradaki videodan daha net olarak izlenebilir (kameranın çektiği orjinal video). video boyunca koridorun bir başına bir sonuna yürüyor. bir şeyler organize ediyor veya takip ediyor.

    00.36'da uzaktan gelen tuğgeneral hakan evrim olduğunu sandığım kişi görünüyor.
    videodakilere baktıkça zamanında giremediğim kuleli askeri lisesi'ne, hava harp okulu'na kimlerin girdiğini görüp üzülüyorum. ordunun içine larva gibi yayılmışlar.
  • darbe girisimi gecesi (15-16 temmuz) 143. filo koridorunda bir asagi bir yukari kosusturan gözlüklü-tiknaz fetöcü vatandas.
    videoya göre aksam 21.50'den sabah 1.12'ye kadar tam üç saat koridoru gide-gele asindirmistir.
    video kaydinda saat 1.12'den sonra ortadan kayboluyor. yorgunluktan düsüp bayildigini saniyorum. bas dönmesi de olabilir.
    tam o saatlerde darbe girisimi sarpa sarmaya baslamisti.
    demek ki yoklugu darbenin basarisiz olmasina yolaçmistir.
    bu manada, kilit pozisyondaki organizatör olduguna inaniyorum.

    edit-büdüt: bir yil sonraki mahkemesinde (agustos 2017), 143. filo koridorunda bir asagi bir yukari kosusturan kisinin kendisi olmadigini söylemistir kendisini taniyamayan gözlüklü-tiknaz fetöcü vatandas.
    ulan kendini taniyamiyorsan bari o taktigin alameti farika gözlügü tani be adam.
    bu durumda, yukarida düsünülen "yorgunluktan düsüp bayilma" olasiligi disinda "kismi hafiza kaybi" da mümkün gözüküyor.
    hatta hatta, darbeyi laik-kemalistler de yapmis olabilir.

    edit-budut: herifin ağabeyi-sıkı durun- türk tarih kurumu başkanlığı yapmış ve milli mücadeleye "masal" demişliği olan metin hülagü'nün asistanı imiş iyi mi ?
  • devletin konuşturamadığı şahıs.

    bu şahsın adil öksüzle görüntüleri var. adil öksüzünde fethullah gülenle görüntüleri var. bu adamın cemaatin adamı olduğu açık ve devlet bu adamı konuşturamıyor.

    akıl alır gibi değil.
  • bunun gibi katıksız vatan hainlerini gördükçe insanın sinirden beynine kan fırlıyor, bütün sülalesini gelmişini geçmişini yeryüzünden silmek istiyorsun. atatürk bunun gibi şerefsizlere gerçekten az bile yapmış. dinci hainliği, şerefsizliği gerçekten bambaşka birşey.

    sarsılmaz sandığımız türk ordusunun filosunun karargah koridorlarında bu hain herif resmen fink atıyor, filo komutanı bu maklubeci robot gibi yürüyen zombiye selam çakıyor falan.

    nasıl bir rezilliktir, hainliktir düşündükçe insanın aklı şaşıyor. bu ülkeyi hala ayakta tutmaya çalışan vatansever insanlar adına üzülüyorsun.

    yazık bu ülkeye.
  • "benim hic bir alakam yok" diye savunma yapmis.

    simdi buna inanan kimse zaten bulamazsiniz o ayri da, bu darbe davasi ile ilgili algi icin de gayet iyi bir savunma yapmis aslinda. algidan kastim su, kimse cikip da bu orospu cocugunun savunmasini darbe davasini itibarsizlastirmak icin kullanamaz, aksine, bu sacma sapan savunma savcilik makaminin iddialarinin itibarini, dolayisiyla davanin itibarini artirir.
    yani tabi mizrak cuvala artik o kadar sigmiyor ki, fethullahcilar artik kilif da bulamamis yalanlarina, hadi adil oksuz icin "mit ajani" kilifini buldular, o gun akinci'da yakalanip da tutuklanan digerlerini ne yapacaklar, "arsa bakmaya gittim" yalanini yiyecek olana afiyet olsun ne diyelim.
    bu yalan savunmalar, adil oksuz'un de mit ajani olmadiginin bir delili, madem adil oksuz mit ajani, o zaman kemal batmaz neden hala adil oksuz'u korumaya calisiyor? yani "hic tanimiyorum alakam yok", demek yerine "cemaat'le alakasi olup olmadigini bilmiyorum ama kendisini yakinen taniyorum ve mitcidir" seklinde yine sacma sapan ve yalan da olsa bir savunma yapabilirdi. demek ki bu savunmanin "hic alakam yok" savunmasindan daha da sacma sapan olacagina kanaat getirmisler ki batmaz simdi boyle "benim alakam yok" diye savunma yapiyor.
    sunu demeye calisiyorum, cemaatcilerin bile basvurmadigi "oksuz mit ajani" savunmasina inanan gerizekalilar var ortalikta. o kadar sacma sapan bir seye inaniyorsunuz ki cemaatciler bile kendilerini kurtarmak icin bu savunmaya basvurmuyor.
    daha once de adil oksuz'un mit ajani oldugu iddiasinin sacmaligini yazdim (bkz: adil oksuz/@efe), kemal batmaz eger bir sekilde kendini bu iddia ile kurtarabilecegini dusunseydi, adil oksuzu falan siktir et, kendisi icin "ben mit ajaniyim" diye savunma yapardi.
    fethullahci orrospu cocuklarinin numaralariyla saliverilmesine sebep oldugu adil oksuzle kemal batmaz arasinda suc eylemi acisindan cok fazla bir fark da yok, ikisi de amerika'ya gidip gelmis ve cok muhtemel ki orospu cocugu fethullahla gorusmus, gelmisler, akinci ussunde darbe tesebbusunun gerceklesmesine istirak etmisler. ikisi de bu yani.
    simdi bu adam diyor ki "benim bir alakam yok". benim beklentim, "adil oksuz mit ajani" iddiasina inananlarin buna da inanmasi. cunku zaten mit ajani oldugu iddiasi da fethullahcilarin uydurmasi. hatta o kadar ki ergenekon davalari zamanindaki tekniklerinin aynisini kullanmislar, nereden geldigi belli olmayan bir e-posta, e-posta'da ne idugu belirsiz bir belge. butun iddia buna dayaniyor. ve bu iddiayi bakin orospu cocugu fethullah nasil kullaniyor, france24'e verdigi roportaj.
    " the turkish cleric proceeded to repeat allegations, circulating in some opposition circles, that oksuz was linked to the turkish intelligence services."
    turkcesi "gulen muhalifler arasinda dolasan oksuz'un turk istihbarat servisine bagli oldugu iddialarini tekrarladi."
    yani olay su sekilde gerceklesiyor, fethullahci orospu cocuklari, muhaliflere bir mail atiyor, ki buna chp de dahil, sonra kilicdaroglu cikip diyor ki "oksuz'un mit ajani oldugu bilgisi geldi", noldu, "muhalifler arasinda dolasan iddialar" oldu.
    muhaliflerin bu sacma sapan adil oksuz mit ajani, kontrollu darbe vs. gibi iddialari su an tam olarak gulencilerin kullanisli aptali olduklarinin gostergesi. boyle bir duruma bakmadan donup donup 2012 oncesi cemaat - akp iliskilerini gundeme getiriyorlar.
    o zamanki iliskileri suc olarak alip da yargilamayi savunuyorsaniz, su anki muhaliflerin cemaat'e hizmet eden tavirlarindan dolayi yargilanmalarina da hic ses cikarmayin guzel kardesim. bu isin bir tarafi, ancak daha onemlisi, muhaliflerin sirf erdogan'a vurmak icin cemaat iddialarina hala sahip cikiyor olmalari. aklinizi oyle bir nefret burumus ki hic bir sey kar etmiyor, en sonunda gercekten de darbe olsa %100 eminim sirf erdogan gitti diye sevineceksiniz, ve genis halk kesimleri de tam tersi sebeplerle, erdogan'dan baskasinin cemaatin hakkindan gelemeyeceginin farkinda olarak, akp'ye her secimi kazandirmaya devam ediyor.
    sozun ozu, kemal batmaz'in ve avanesinin omrunun kalan kismini iceride curuyerek gecirmesi dilegiyle.
hesabın var mı? giriş yap