• (bkz: bugun neye bok atsam)

    edit: başlık başımıza kalmış.. eşşoğlueşşek..
  • fazla güneşte kalma sonucunda söylenebilinecek olan önerme..

    (bkz: şaban oğlu şaban)
    (bkz: süt kardeşler)
    (bkz: 100 numaralı adam)
    (bkz: ve daha bir sürü şey)
  • yalan gerçeklik yada çelişik gerçeklik. zaten sanat, eşit değildir gerçeklik. sanat gerçekliğin deyim yerindeyse (bir prizmadan geçirilip) kırılıp yeniden üretilmesidir. dolayısıyla sanat gerçeği kırar döker ve yeniden kurar, yani kurmacadır, kurgudur. gereğinde sanat bazı gerçeklikleri abartır, bazılarını küçültür. bu onun doğasıdır. sanat birebir gerçek yada gerçeklik değildir. bu anlamda kemal sunal sahici aktördür, sahici sanatçıdır. onu aşağılama anlamını taşıyan yargıları da hiç haketmez.
  • öğretmen ve propaganda filmleri haricinde oynadığı bütün filmlerde sayısızca defa hep aynı 'inek şaban' tiplemesini, hep aynı mimikler, aynı ses tonu ve aynı ifadeyle canlandırdığı için pek de yanlış olmayan bir önerme. filmlerin adları, karakterlerin adları değişir ama izleyicinin karşısında gördüğü karakter hep aynıdır, hiç değişmez. şekilden şekile girebilen, her türlü komik de dramatik de olabilen cidden efsane bir aktör arıyorsanız (bkz: şener şen)
  • sanırım ciddi bir eleştiri vakti. şudur komik olan:
    - kemal sunal, devrinde değinilemeyen birçok konuya değinmiş, birçok tabuyu yıkmıştır. tabi sadece kendi değil; bu işi adile naşit, şener şen, ilyas salman, münir özkul gibi oyuncularla yapmıştır.
    - kemal sunal, dönemin kara mizah anlayışının bir yansımasıdır. biraz bilgi sahibi iseniz, anlarsınız ki o dönemde laf atılamayan her yere ufak ufak göndermeler yapmıştır. o saf ve dünyalar güzeli gülüşünün* altında hep bir hınzır yan vardır. bunu, kemal sunal'ı seven herkes çok iyi bilir. zaten bunun için izlerler.
    - kemal sunal mükemmel aktördür, çünkü kardeşim 4 yaşındaydı gülüyordu, ben 7 yaşındaydım gülüyordum, annem 40 yaşında gülüyor, babaannem 70 yaşında, o da gülüyor.
    - kemal sunal abartılmış ve abartılmalıdır. çünkü o ve onun gibilerin sayısı çok çok azdı ve şimdi bile çok çok azdır.
    - kemal sunal'a laf atmaya çalışan bu kadar dangalak varken, evet kemal sunal abartılmayı sonuna kadar hak etmektedir.

    evet, kemal sunal sinemamızın baş tacıdır. ayrıca bu entry, sinemasını beğenmeyen aşağılık kompleksli suser'lara selam eder. troll bile olsa, yazar yazardır.
  • kemal sunal'ın temaşa sanatının sinemaya aktarıcı olduğunu bilmeyenerin kullanacağı cümle. sinematografik olarak bakıldığında "temaşa sanatı'nın sinemaya aktarımı bu ülkede çok iyi değil, iyi olmadı" demek aslında akıldaki anlatılmak istenileni daha doğru ifade eder.

    kemal sunal iyi bir aktördür. hababam sınıfı serileri, başta olmak üzere özellikle 80 sonrası çektiği atla gel şaban, şabaniye, postacı, dütdürü dünya, sosyete şaban, deli deli küpeli, davacı, japon işi, polizei , propaganda filmleri oldukça iyi filmlerdir.

    televizyonda ha bire döndürülen filmlerin çoğunun bu filmelrden olmama nedenini anlamak için bu filmlerin kemal sunal filmleri içindeki çıta yükseliğini gösterir olmasına bakmak lazım.
  • kalabalık bir toplum (bkz: sözlük) içinde eziklikten, siliklikten kimsenin farketmediği, bedavaya yaşayan insan beyanatı. kaç zaman olmuştur şu sözlüğe geleli ama ne bir kimse farketmiştir, ne de bir allahın adamı mesaj atmıştır kendisine. bir şekilde dikkat çekilmelidir öyle değil mi azizim? peki ya ne yapılmalı? dinden, siyasetten, spordan girilse? yok o olmaz. zaten onlar hakkında yazan yüzlerce troll var. hımm peki ya kemal sunal? hah süper bir hedef. hadi hemen kötüleyeyim de dikkatimi çekeyim nick altım entry ile dolsun.
  • tv'de ne zaman filmi denk gelse izlenen, hala her esprisinde deli gibi gulunen, "bak bak simdi aha gafasi yarildi diyecek" diye yaninda onunla filmi izleyenlere spoiler veren ve repligi hatirlamakla mutlu olan seyircilere sahip mukemmel kisi icin soylenen yanlis bir soylem.
hesabın var mı? giriş yap