• el kaide ve benzeri manyakliklari ile allah diye bagirip her turlu manyakliga imza atan ruh hastalarini daha yeseremeden ortadan kaldirmaya calisan kemalizm fikri ile karsilastirmak.
  • türkiye toplumunu boğan bir cendere oluşturan iki tahakkümcü zihniyetin/ideolojinin karşılaştırılması.
  • hayatımızı siken iki gerici ideoloji. aslinda ideoloji bile degiller ama neyse.
  • aralarında kitlenin sürülüğü, körlüğü, bağnazlığı, ideoloji yobazlığı, evrene at gözlüğü ile bakmaları, liderin tartışılmazlığı bağlamında pek fark yoktur. hele ki modernizm iddiasında bir ideolojinin böyle bir bağnazlık ve biat içerisinde olması ürpertici.
    (bkz: baban kimdi bilmezdin sendromu)
    ekleme: bervech-i baladaki entrymin doğruluğunu aşağıdaki entrylerde kendisini "seküler", "çağdaş, "demokrat" olarak tanımlayan kemalistlerin küfürleri teyit etmiştir. hep böyleler zaten.
    ekleme 2: birisi kendisi gibi düşünmüyorsan "vatan haini" ilan eder; diğeri "kafir".
  • dogmalaşmış fikirlerle temelleri atılmış, vadesi dolmuş iki ideolojinin karşılaştırılması. ne yazık ki ikisi de birbirinden beter, ülkeyi kurtuluş yerine bu bataklıkta daha da batıracak fikirlerdir. bunun en bariz sebeplerinden biri bu iki fikrin de hiçbir şekilde yeniliğe açık olmamasıdır. bu iki ideolojiden herhangi birisinin iktidar olduğu herhangi bir ülkede yaşayan azınlıksanız yandınız. birisi özgürlüğü nargile içmek olarak görürken diğeri içki içmek olarak görür. ikisinin de kitlesi birbirinden cahildir. ikisi de son derece muhafazakardır. biri osmanlı tuğrasını kullanır diğeri mustafa kemal atatürk'ün imzasını. atatürk, allah, cumhuriyet, vatan gibi insanların kutsallarına dayalı söylemlerle oy toplarlar. eğer bunu onlara söylerseniz kalıplaştırdıkları herhangi bir düşman olduğunuzu iddia ederek çok güzel sindirirler. bir islamcı'ya yanlış düşündüğünü söylerseniz allahsız, kemalist'e yanlış düşündüğünü söylerseniz cumhuriyet ilkelerine leke sürmüş gerici çomar olursunuz.

    ha bir de bunları yazdım diye mesaj kutumu leş küfürleriyle dolduracaklardır. umarım hayatta bir kere olsun şaşırırım.
  • kemalizm gerici mi ahahahhahaha :) nasıl bir gericiliği var aq ya aklım almıyor. kimden nereden okuyorsunuz kemalizmi anlayamadım ya. cahillik ne menem bir şey yarabbim.
  • arkadaşlar gerizekalı mısınız? kemalizmin birçok sorunu olsa da, islamofasizm ile kıyaslanamayacak kadar ilerici bir ideolojidir.

    günümüzde rafa kaldırılmasının yegane nedeni, türkiye sermaye sınıfının kitleleri uyuşturmak için kemalizmi yetersiz bulmasından ibarettir.
  • zamanında bununla ilgili sırrı süreyya önder güzel açıklama yapmıştı:
    youtube linki
  • gotten element uydurma len ilginç
hesabın var mı? giriş yap