• özetle:
    (bkz: kilo almak)
    (bkz: yüz kilo almak)
  • kemer delmeye yarıyan delici aletler vardır,bu aletlerle estetik delikler açılır,
    ayakkabıcı,kemerci,derici türevi bir dükkana gidilip delik açtırılıp adamların ekmek yemesi sağlanır
  • kemer deliklerinin bele uygun olmamasi bir sendrom değil teknik bir problemdir. "belin kemer deliklerine uygun olmaması" işte asıl sendrom olan budur.
  • kemer delink açacağı ile üstesinden gelinecek sendromdur. bu nedenle ki kilo indi bindisi fazla olanlar bu edevatı envanterlerinde bulundururlar.
  • büyük çoğunlukla zayıf insanlarda rastlanan olgudur. tam olarak bele oturtulamayan kemer, bele tam oturtulmak için sıkılır. bu şekilde süklüm püklüm bir görüntü oluşturan kemer, artık sahibi için bir utanç kaynağıdır. ne yapmalı ne etmeli, bir şekilde bu gubidik kemer görüntüsünden kurtulmalıdır. mevsim kışsa, bu görüntü, kazakla ceketle kapatılabilir. ama dert, mevsim yaz olduğundadır. kemerin üzeri nasıl kapatılacaktır??

    a) gömleğin pantolana giriftar olduğu yer, hafiften dışarı kaldırılıp, kemerin abidik görünümde olduğu yerin üzerine düşürülerek mahut bölge kapatılıp, bir illüzyon oluşturulur.
    b) kemerin kıvrılmış bölümü ön taraftan arka tarafa çelik çavak el hareketleriyle alınır, ta ki önden görülmesin. bu sefer de, arkadan görecekler için bir çözüm gerekecek. onu da zaten a şıkkında dercetmiştik.
  • üç değişik versiyonu vardır bunun.

    1- kemerdeki en son deliğe getirip sıkmanıza rağmen kemer size büyük gelmektedir. zayıf insanların başına gelir bu durum. kısa vadede çaresi kemere bir delik daha açmaktır. uzun vadede ise kilo almak bir çözüm olabilir.

    2- kemerdeki en uç deliğe getirmenize rağmen kemer çok sıkmaktadır. şişman insanların başına gelir. kısa vadede çaresi, eğer kemer ucunda yeterli açıklık varsa bir delik daha açmaktır. orta vadede çaresi daha uzun bir kemer almak, uzun vadede çaresi ise kilo vermektir.

    3- sanırım bu sendromun en grift yaşandığı durum bu üçüncü durumdur. sendromun bu türünde, kemerin ardışık deliklerinden birinin göbeğinizi sıkması, hemen ardındakinin ise geniş gelmesi durumu söz konusudur. yani belinize oturması gereken açıklık tam olarak bu iki delik arasında yer almaktadır. kısa vadeli çaresi iki delik arasına yeni bir delik açmak ya da hemen oracıkta gazlı birşeyler içip (kola, bira vs.) biraz şişmek ve geniş olan deliği kullanmaktır. uzun vadede çaresi biraz kilo almak veya biraz kilo vermektir. artık hangi deliği kullanacaksanız, ona göre kilo alıp vermek seçimini yapmanız lazım.
  • kemer alırken bedene göre seçerek aşılabilecek sorundur. çoğu kişi alırken farketmez belki ama kemerlerin içinde bedenini belirten s-m-l harfleri bulunur. böylece delik açmaya gerek kalmaz.
  • yeni nesil birçok kemerin toka kısmındaki punta vidalı olarak üretiliyor. yani vidayı gevşetip kemerin toka kısmından makasla keserek büyük gelen kemerler kısaltılabilir, böylelikle hem orijinalliği bozulmaz hem de delme makası aramanıza gerek kalmaz. zaten delme makasıyla delinen delikler hiçbir zaman orjinali gibi durmaz.
hesabın var mı? giriş yap