• mallık yapmaya gerek yok kardeşim kemeri ister takarsın ister takmazsın ama o arabada emniyet kemeri olmak zorundadır yani ortada bir ikiyüzlülük yoktur daha çok birilerini aklamak için yapılan yüzsüzlük vardır.
  • özel hayatla iş hayatını birbiriyle kıyaslama ikiyüzlülüğünün yanında hiçtir.
    araba senin, kullanan sensin, kemer var, takmak zorundasın, takmıyor olman kendi tercihindir. ama takmak istersen o kemer orada vardır. aynı mantıkla bütün yol uyarı tabelalarını da kaldıralım ne de olsa insanlar emniyet kemeri takmıyor, ne farkeder değil mi?
    ha bu önermenin saçmalığını kanıtladıktan sonra, iş hayatının farkına gelelim. iş kazaları, işçinin kendisinden bile kaynaklansa suçlu işverendir. işçinin hata yapmamasını sağlamak işverenin sorumluluğundadır. eğer bir iş yerinde sürekli elini makinaya kaptıran, düşüp ölen insanlar oluyorsa, kendi düştü öldü, elini koydu kaptırdı diye açıklamayassın. işveren olarak senin bu olayları önlemek için gerekli adımları atmış olman gerekir. gerekli adımlar da uluslararası anlaşmalarla, kanunlarla, mevzuatlarla belirlenir.
    insanların ihmal olduğunu düşünmesinin sebebi, dünyanın neredeyse her yerinde uygulanan yaşam odası uygulamasının türkiye'de uygulanmıyor oluşudur. yaşam odası kanunlarda yoktur, işveren muhtemelen bu sayede sorumluluk almaktan kurtulacaktır. zaten hükümetin ve şirketin sürekli vurguladığı gibi pek çok denetim yapılmış ve hepsinden "mükemmel" not alarak geçmişlerdir. suçu ölen mühendislerin üzerine yıkıp hiç bir vebal altına girmemektir amaçları.
    ha peki burada asıl suçlu kim? tabii ki hükümet. boşuna insanlar akp'ye ve başbakana nefret kusmuyor. uluslararası anlaşmalara imza atmayan, mevzuatı işçi güvenliğini dünya standartlarında koruyacak şekilde değiştirmeyen, somadaki maden kazalarını incelemek için oluşturulmak istenen komisyonu reddeden sorumlu akp'dir.
    şirket'in hiç mi suçu yok? etik olarak elbetteki şirket sorumlu, ancak şirketler etik değildir. eğer kâr'larının çok küçük bir kısmıyla doğru yerlere yaşam odaları yapmış olsalardı, ölü sayısı çok daha az olabilirdi. ama ne yazıkki hukuki olarak böyle bir zorunlulukları yok, o yüzden ceza almaları da mümkün değil.
  • daha saçmasını okuyana kadar şimdilik en saçması bu.
  • sürücü kemer takmamasına rağmen araba üreticisi zorunlu güvenlik önlemi olarak kemer üretir. madenlerde de zorunlu olarak kaçış odası olsaydı da işçi istemezse gitmeseydi.
  • doru mantık.

    bu doğru mantıktan yola çıkarak, başlığı açan yazarın babasını zamanında kondom kullanmadığı için suçluyorum ben.
  • (bkz: iki yüzlülüğe gelince siz iki yüzlülüğü bizden daha iyi bilirsiniz)
  • şirket yöneticisi ile patron kavramını ayıramamış zevatların iki yüzlülüğüdür asıl olan mevzu.
  • kemer takmamak intihardır,
    yaşam odasız madene işçiyi sürmek cinayet,
    yaşam odası olmayan madende işçi çalıştırılmasına göz yummak suça iştirak,
    yaşam odası olmayan madende işçi çalıştırılmasına göz yumanları savunmaya çalışmak vicdansızlık,
    cinayete kurban gidenlerin yanında olanı suçlamak tabiki cehape zihniyeti.

    bunları birbirinden ayıramamak ???
hesabın var mı? giriş yap