• (bkz: ukte)
    jamaika'lı reggae/rocksteady şarkıcısı. diskografisini de yazayım tam olsun:

    mr. rock steady (1968)
    freedom street (1971)
    black gold and green (1973)
    let's get it on (1973)
    blood brothers (1975)
    live good (1978)
    who gets your love (1978)
    talk to me (1991)
    i am just a man (1994)
    natural feeling (1995)
    rock on love (1995)
    acclaimed (2000)
    you're no good (2003)
    call me (?)
  • ska rocksteady gunlerinden beri en dikkat cekici isimlerden.simdilerde 70ine yaklasiyo olmali.ses tonu ve soyleyis sekli kendine has hafif souly son derece keyif verici. artibella,you re no good gibi tune leri klasiklesmis.
  • kendisi çok sevdiğim bir reggaecidir. everything i own diye bir şarkısı var ki ömre bedel, en duygusal reggae şarkılarından. crying over you da aynı şekilde, aralarda çıkan olağanüstü klavye melodisiyle hasta eder adamı.

    ancak bugün çok ilginç bir yönünü keşfettim ken abinin. artibella isimli şarkısı, birebir olarak bizim meşhur katibim şarkısından alınmış. hani şu "üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur" diye başlayan. artibella'nın melodik yapısı komple bu şarkının üzerine kurulmuş. ismi bile "katibimin" yerine "artibella" olmuş, okunuşlar benziyor. vallahi ilginç, billahi tuhaf, hiçbir kaynakta görmedim ama, iddia ediyorum ki bu şarkı "katibim"in reggae coverıdır, dub style versiyonudur, yeniden çevrimidir, remake'idir.

    edit: ilk yazdığım entryde adamı rapçi yapmışım, oha.

    ikinci edit: everything i own şarkısını bu şahsın diye biliyordum, bread yorumu elimdeydi cover deyip geçiyordum. meğer orijinali bread'in imiş. saygı duydum ekmek abilere.
  • (bkz: ain't no sunshine)

    deseler inanmazdim, jamaikali amcadan cover dinleyeceksin, ikide bir aklina gelecek ve tekrar tekrar daha dinleyeceksin diye.

    link ucar mi ucmaz mi. o zamana kadar:

    http://youtu.be/ptw6fothqrw
  • en iyi (bkz: keep me hangin on) coveri kendisine aittir buradan alalim
hesabın var mı? giriş yap