• manisa celal bayar üniversitesi'nin ilk adı. yani 90'ların başında çocuk doğduğunda anap iktidarı kulağına ezanı böyle okudu ama dyp-shp koalisyonu (1992) yolda karar değiştirdi ve nüfusa celal bayar üniversitesi diye kaydettirdiler. o yüzden torunlar böyle çağırırken dedeler hala eski ismiyle sesleniyomuş.

    iktidarların kendilerine abi belledikleri devlet büyükleri için hutbe okutamayıp para kestiremedikleri için üniversite adamaları yakın dönem türkiye geleneğidir.

    demek ki anap iktidarı da özal'ı değil kenan evren'e adakta bulunmuş; lakin hatadan çabuk dönülmüş. ammavelakin kayseri abdullah gül üniversitesi asla böyle bir geleneğin mamülü değildir. şimdi türkiyemizde demokrasi var, milli irade var.

    bu arada elimiz değmişken, diğerlerini de yazalım. inönü üniversitesi (1975) sadi ırmak'ın geçici hükümeti döneminde, adnan menderes üniversitesi (1992) süleyman demirel döneminde, süleyman demirel üniversitesi (1992) süleyman demirel döneminde (epey fantastik), turgut özal üniversitesi (2008) recep tayyip erdoğan döneminde kurulmuştur.

    süleyman demirel'in içtihadına göre başbuğ recep tayyip erdoğan üniversitesi de, erdoğan başbakanken her an açılabilir, buna şaşırmamak türkiye vatandaşlığının bir gereğidir.

    bir de osmanlı yıkıldı, cumhuriyet kuruldu diyorlar...
  • bu üniversitenin isim babası kenanevrenseverlerin şahı turgut özal'dır.

    1989 tarihinde ankara'da başbakan sıfatıyla düzenlediği basın toplantısında "sayın evren'in türkiye'yi 12 eylül ile beraber bir yıkıntıdan, çöküntüden kurtardığına canıgönülden inanıyorum ve bunu söylemekten de büyük iftihar duyuyorum, çünkü bu bir gerçektir." dedikten sonra hızını alamayıp karakaya barajı'na ve manisa'da bir üniversiteye kenan evren adı verilmesini kanun teklifi olarak meclise getireceklerini söyledi.

    https://www.youtube.com/watch?v=p6zgvfaylnw
hesabın var mı? giriş yap