• 'ediyorum' diye değiştirilmesi gereken başlık.

    biz teşekkür değil lanet ediyoruz.

    eşit: başlık başıma kalmış. burada kenan evren'e methiyeler dizen bir kişilik vardı. silip tüymüş. demek ki içten içe arkasında durunmayacak düşüncelere sahip olduğunun bilincindeydi. yoksa utanmaz, yazdıklarının arkasında dururdu. neyse, bu da bir şey.
  • 80 oncesi yasanan olaylari tek tarafli anlatan "standart" bir entrydir/trolleme cabasidir.. 70lerde petrol bolgesi ulkelerde yasanan catismalar yuzunden petrol fiyatlarinin yukselmesi ve petrol ithal eden diger ulkelerde goruldugu uzerede turkiyede de yansimalarinin benzin, gaz,motorin gibi urunlerde gorulmesi tamamen ic karmasaya atfedilmis..
    ders yapilamayan universitelerden 80 darbesi sonrasi 4.000 civari ogretmenin ve 150 civari akademisyenin isten atilmasi ve haklarinda dava acilmasi ulkenin egitimine ciddi katkida bulunmustur tabi..
    demir yumruk gibi yonetme sansi olup da yonetmeyen kenan evren beslisi, secim propagandalarinda gazetelerde mavi rengin kullanilmasini yasaklamistir (mavi renk, anayasa ve c.baskanligi seciminde hayiri temsil eder)..
    oyle bir secim dusunun ki, kullanilan mavi renk zarfin yari saydam niteliginden dolayi sandik basinda bekleyen demokrasi neferleri tarafindan tespit edilebilmektedir.
    oyle bir secim dusunun ki, c.baskani ve anayasa ayni secim ile oylanmakta, ya her ikisini de kabul etmeniz, ya da her ikisine de hayir demeniz beklenmekte..kenan evreni c.baskani olarak istemeyip anayasaya evet deme (ya da tam tersi bir duruma) sansiniz bulunmamakta
    oyle bir secim dusunun ki, kenan pasayi c.baskani secerseniz meclis acilir, partiler siyasi yasamlarina devam eder, her sey yavas yavas sivil yapilanma duzeyine doner denilmistir..amma velakin, oylamada hayir cikarsa mevcut guvenlik konseyinin, askeri vesayetin, siyasi yasaklarin ne kadar devam edecegi belirtilmemekte, meclisin acilip acilmayacagi konusunda hicbir sey soylenmemektedir..kisacasi, olumu goren halk sitmaya razi edilmistir..yani yazilan %92 ezici cogunluk kenan pasanin kara kasi kara gozu icin desteklememistir.
    darbe sonrasi iki milyona yakin fislenen kisileri, bir milyona yakin gozaltilari, yedi bin kisi icin istenen idam cezalarini, cezaevlerinde iskenceyle oldukleri belirlendigi halde sorumlulari hakkinda hicbir islem yapilmayan olumleri, grev yapmanin yasaklanmasini, yirmibinden fazla dernegin faaaliyetlerine son verilmesini, her turlu siyasi parti ve sivil toplum orgutlerinin faaliyetlerine son verilmesi unutulmamasi gerekenlerdir..bunlar icinde erdal eren'in ne sekilde yargilandigi da herkesce malumdur..sizin icin terorist, eskiya, capulcu olabilir ama bu 17 yasinda bir cocugun asilmasini ne kadar mesrulastirabilir..askeri yargitay daireler kurulunun, sanigin yasinda ihtilaf gorulmemistir diyerek hicbir incelemeye gerek duymamasi, kenan pasamizin 84te mus gezisinde asmayalim da besleyelim mi demesi gercekten de bu darbenin ne kadar faydali icraatlarda bulundugunu gostermektedir. adaletli davranip, bir kisi soldan astiysak bir kisi de sagdan astik diyerek idam cezasina yaklasimini adam asmaca oyunuyla bir tutan da yine muhterem kenan pasamizdir..
    univeriste ozerkliginin en guzel uygulamasi olan yok'un de kurulusu yine ayni donem pasalarimiz tarafindan gerceklestirilmistir..yazar arkadas, mutlu mesut universitelerde egitime devam edilebildigi icin memnun olmus olabilir.
    80 oncesi yasanan olaylara kimsenin kulagini tikadigi yok, darbe gerekli miydi, degil miydi tartisilabilir. ama surasi bir gercek ki, 80 darbesi askeri darbe olmaktan cikip temizlik operasyonuna donmustur..
    diyecegim o dur ki, yazar arkadasimiz haklidir..kenan pasa demir yumrukla ulkeyi 50 yil daha yonetebilirdi, ama o ne yapti, kendisini c.baskani sectirip, 82 anayasasi gibi bir metin cikartip gecici 15. maddesi ile askeri yonetim uyelerine yargisal anlmada omur boyu muafiyet saglamistir.. pasamiz buyuk resmi gorup 50 yilla yetinmemis, omur boyu garanti istemistir..muassir medeniyet de bunu gerektirmektedir..
    edit: sevgili 'syd barrett in kedisi' arkadas, keske soyledigin kenan evren guzellemelerinin/trolleme hevesinin arkasinda duracak cesaretin olsaydi da, gelen uc bes entry sonrasi yazdigini hemen silmeseydin.
hesabın var mı? giriş yap