• haftasonu ve bayramları iple çeker, her gün işlerine lanet ederler. düşündürücü bir eylem.
  • nasıl yapalım kanka anlatsana biraz
  • (bkz: türk vergi sistemi) yürek yememiştir.
  • vakt-i zamanında 's.kerim işini gücünü' diyip kendi işini kuran ve kısa sürede batan biri olarak kendi işini kurmak isteyen cengaverlere o işlerin öyle olmadığını ve neden batacaklarını anlatmayı borç bilirim.

    ayrıca yukarıda arkadaşın da söylediği gibi türk vergi sistemi

    s.kerler kamil, hepinizi s.kerler.

    çok fazla mesaj almama istinaden edit:
    böyle bir soru soran insan belli ki bu işlerle alakası olmayan, dönercide yarım yerken 'günde 50 döner satsan 150 lira, 50 de ayran satsan 100'de öyle, çaydan da 50 geçirsek' diye içinden hesap yapan şark kurnazıdır. böyle insanlar klasik türk hastalığına yakalanmış 'kısa yoldan zengin olmak isteyen, köşeyi dönmeye çalışan zeki insanlar'dır.

    sen 'duvarlarını erguvan boyayacağım bir mekan kuracağım, müşterilerime özel ambalajda ürün sunacağım, sadece saat 11'e kadar çalışacağım ve bunu bilen insanlar dükkan kapanmadan kuyruk oluşturacak' gibi pembe, romantik hayaller kurarken muhasebeci arar ve 'abi muhtasar beyannamenin günü geldi' der. sen 'muhtasar ne lan' derken bir bakmışşsın 1500 lira kaçmış g.te. toptancı gelir, zabıta gelir, mal sahibi gelir, dilenci gelir ama müşteri gelmez.

    özetle herkes ananızı sorar, kimse babanızı sormaz.

    naçizane tavsiyelerim:
    bilmediğiniz işe girmeyin, girecekseniz fizibilite yapın, girdiyseniz de mutlaka işinizin başında durun ve mümkünse, kim olursa olsun ortakla iş yapmayın.
  • bence hemen kendi işini kurması lazım 2 3 bin liraya neden reva görsün aylık 10 15 bin kazanmak varken.
    2.5 aldığını farz edelim
    ulaşımın yok yemek, kira, ssk stopaj muhasebe, derdin yok bir aç kendi iş yerini de gör nasıl oluyor ay sonu sana kalan para 2,5 k oluyor mu? şu an yapılacak en iyi şey bir yerde çalışmak işler hiç göründüğü gibi değil a dostlar
  • vergi kanunlarına göre tüm vergileri ödeyecek olursa eline 2-3 bin lira bile geçmeyeceğini bilen kişidir.

    ayrıca kendi işini kurunca hayatın o iş oluyor. kendimden biliyorum. 1 yıl önce 15 senelik şirketi kapattım. freelance olarak devam ediyorum. kazandığım cebimde artık. eskiden devlet en büyük ortağımdı.

    kendi işinizi kurmanızı tavsiye ederim ama bu aralar değil.
  • çok meraklıydı amk bu duruma.
    toplanın başımdan geçeni anlatayım size. teyzemin kocası über zengin ama über zengiliğinden daha çok üb über cimri herifin tekidir. ulan adamların arsalarının sadece birinde avm var be avm.
    gel zaman git zaman oğlu bir iş kurmuş bunu ballandıra ballandıra anlatıyor. işte kendi başına açtı da benden tek kuruş almadı da bankadan kendi başına kredi çekti de aman efendim şöyle çabaladı da bilmem ne havasını iyice bi attı.
    diyemedim ki be amına koduğumun çocuğu arkasında karun var götü sıkışsa koşarsın pezevenk. banka hacize gelse donunu satsan yine ödersin. ben ne bok yiyeceğim amk. allah başımdan eksik etmesin babam zengin olsa yahu zenginliği bırak biraz birikimi olsa ben de koyulurum bir işe. ama sermayem dahi yok nasıl girişeyim.
    başlığı açan için (bkz: elitist keyif pezevenkliği)
  • yillarca ozel sektorde yonetici olarak calistiktan sonra kendi isimi kurdum. türkiyede %100 resmi calismak zaten batışınızın ilk ayağıdır. kirayı oldugundan gosterdim. stopaj+ maaşlar+sigortalar+muhtasarlar+kdv+gelir vergisi+anasinin horekesi + ebesinin hatiri+ isgaliye vergisi+ cevre ve temizlik vergisi + havagazi vergisi kusur boktur filan 28 gunu odemelere calisirsin. 2 gunde sana kalirsa kardasin. krizmis , dolarmış,seçimmiş vs. bunlardan bağımsiz anlattim. ne maaşli mutlusun ne de devlet iş yapmana yol açıyor . böyle sacmasapan bir sarmalda yasanıyor ne yazıkki...

    özel not : yeni is acmayi hala dusunenler icin ozellikle tutacaklari dukkanin kirasinin en onemli faktor oldugunu belirtmek isterim. omrumde insafli gordugum vicdan sahibi bir dukkan sahibi bir elin parmagini gecmez. bir selamim da vampir mal sahiplerine ,o bagdat caddesindeki bos dukkanlari gotunuze sokun bir kac sene.
  • özelde en az 5-6bin tl ye çalışmak varken(tekrar söylüyorum en az), işyeri açıp batıran birisi olarak, bunu başaramadım.

    ama sen bu yolları bilen bir abimize benziyorsun, bir şirket aç da alem delikanlı görsün...
  • yaklaşık 1 saat önce istifa ederek 1-2 ay içinde yapmayı düşündüğüm eylem.

    manen desteklerinizi bekliyorum sözlük, hayırlısı olsun.
hesabın var mı? giriş yap