• (bkz: birol güven)
  • nickleodeon kahramani tersyuz cocuk un, mcbilmemne ile girmesi gereken soz dalasi oncesinde, kapildigi panikten kurtulmasi icin arkadasi tarafindan sarfedilen cumlenin son iki kelimesi:

    "yapabilirsin, kendine guven!"

    mcbilmemne - tersyuz cocuk diyalogu soyle sonlanir:

    "laf ebesi, sen busun iste!"
  • sağolsun pop kültürün, nektarını emip, içini kupkuru bıraktığı bir başka kavram daha. kendine güven aşağı, kendine güven yukarı. bir kendine güven furyası almış gitmiş. öyle bir hale gelmiş ki bu kendine güven dalgası, sanki yeterince kendine güveni olan adam güneşin üstünde yürüyebilecek.

    bizim zamanımızda kendine güvenmek için, önce çalışarak, azmederek bir konuma ulaşmak gerekirdi. kendine güven dediğimiz şey de, o iyi konumumuzun farkında olmak, çalışarak azmederek edindiklerimizi unutmamak, kendimizi gerçekte olduğumuzdan "zayıf" görmemek üzerine kurulu idi.

    başarının anahtarı kendine güven diye bilemişler şimdi herkesi. şunu eklemeyi unutmuşlar, kendine güven sadece sahip olunan "birikim ve potansiyel"in daha verimli kullanılmasını sağlayabilir. fiziğin temel presiplerinden birini unutmayalım: hiçbir "birikim ve potansiyel" yoktan varolamaz.
  • kendini kandırmakla denk düşmediği zaman güzel olan..
  • leo buscaglia tavsiyesi. "sen yaparsin, sen aslansin, seni kesseler acimaz...".
  • -kendine güven!
    -tamam abi emrin olur
    -kendine güven!
    -önce müsaden olursa bi konsantre olayım abicim de hemen olmuyo biliyosun halden anlamak lazım
    -kendine güven!
    -5 dakikaya kalmaz güveniyor olucam şeker abim azıcık sabır
    -kendine güven!
    -bi susalım abim
    -kendine güven!
    -encük ağızlılığın lüzumu yok ama
  • dikkatli kullanılması şart olan homosapien duygu uzvu. başkasının takdiri ile gelişiyorsa oh ne ala, kendi kendine basleniyorsa durdurulamıyorsa fena: imdat çekicini alın ya kafasını kırın ya camı kırıp uzaklaşın. insanlığınıza kalmış..
  • ortada bir kendi ya da ona aracılık eden güven olmadığı zaman kendisizliğe güven/ kendiye güvensizlik olup çıkıveren durumdur kendine güvenmek...
hesabın var mı? giriş yap