• "ya$asin!!!ben superim!!! aferin bana!!!" deyip kendini $imartmak, hic zaman kaybetmeden normalde yapmayacagin $eyleri yapmak.
  • pavlov'u cok cok daha once sonuca ula$tiracak eylem..
  • uc saat sigara icmemeyi basardiktan sonra kahve ve camel la gerceklestirilebilecek eylem. iki saat araliksiz calistiktan sonra , yeter ulen bi saat de sozluk bakayim seklinde de olabilir..
  • ders calisma engelini astiktan sonra cogumuzun yaptigi gaz verici olay. "allahim ne kadar cok ders calistim simdi kendime medieval total wari alabilirim" seklindeki odul vermelerde, icinde bulundugunuz ambiyansda uzun sure ders calisilmayacaginin kanitini gorebilmek mumkundur.
  • hiçbir işe yaramıyor.

    yaptım bunu, çok süperim çok hedeyim diye yapmadım. yalnızca para ile de yapmadım bunu ama şu an para üzerinden anlatıcam.

    yazık bana dedim, çok çalışıyorum dedim, para harcadıkça mutlu hissettiğimi sandım. marka kozmetik ürünler, asgari ücrete denk parfümler, fattuk futtuk giyim markaları... ulan insanlar o para için bir ay belki benden daha beter ve pis halde çalışıyorlardı. hepsinin hakkını yemiş gibi hissediyorum şu an. bunu anladım fakat anladığım zaman zaten küçük olan dünyamı daha da küçültme adına işten ayrıldım. büyük adam olucam ya.

    tüm harcalamalarımı en aza hatta yoka indirdim.

    e o parfümler çekmecede duruyor ama ben yine mutlu değilim?

    yani diyeceğim o ki; kendine ödül ver ama çocuğuna verir gibi düşün, şımartmadan.

    ben iyi biri değilim galiba ya.
  • yapmam gereken kasvetli, stresli, yorucu ve süreci uzun bir iş var. yıllardır kaytarıyorum fakat kendimi verip çok çalışmam gerekiyor.
    bu yükün altından kalkabilirsem şayet, kendimi piyano kursuna yazdırmaya karar verdim. al bana ödül gibi ödül.
    çalış hadi.
  • motivasyonu en üst derecede tutan aşırı tatminkar hareket.
hesabın var mı? giriş yap