• gelişime atılan ilk adım. en temel farkındalık
  • hayatinizin ne kadar boktan oldugunu her anladiginizda, "ama herkes boyle" avuntusunu gelistirmeniz sonucunda farkina vardiginiz sey....
  • cool abi takılınmış yılların ardından, kendini istikbal mobilyada taksit pazarlığı yaparken araklama anı.
  • diger insanlardan farklı olmak gibi kaygısı olmayan kişilerin zaten başından beri farkettiği bildigi şeydir.uyumak uyanmak,dostlarının olması,çay içmek,sohbet etmek,sinirlenmek,gülmek,kahkaha atmak,üzülmek ağlamak,karnının aç oldugunu hissedip yemek yemek,susumak,kavga etmek,barışmak,pazara gitmek,alışveriş yapmak,birine yol sormak,saate bakmak,ayakabı alırken denemek,eksik yada fazla ama illa bi aileye sahip olmak,merhaba,hoscakal diyebilmek vs gibi şeyleri yapabilmektir sıradanlık evet.
  • ne olursa olsun, ne olunursa olunsun, bir zamanlar portakalda vitamin olundugunu ve gote tikanacak pamugun dunyanin heryerinde pamuk oldugu gercegini anlamak, hatirlamak.
  • kisinin kendiyle ilgili bu ve benzeri nice gercekleri fark etmesi icin muhakkak icinde buyudugu sosyal cevreden, ailesinden, mumkunse tumuyle kulturunden uzaklasmasi gerekir. kisilik bir yerde insana ogretilen bir seydir, cevrenin beklentileriyle ve yucelttigi degerlerle gelisir. o yuzden insanin kendini objektif olarak degerlendirebilmesi icin bir sekilde soyutlanmasi gerekir, soyunup dokunup bambaska bir yerde var olmaya calismasi gerekir. zira bazi seyler ancak bu sekilde ciplak kalinca gorulur.
  • ozel olmaya giden ilk adimdir.
  • bu bir sahnedir gözümün önünde.. süperegolarin yavas yavas yerlesmeye basladigi ilkokul zamanlarinda aynaya bakip ta; aslinda her acidan siradan olduugumu kendime itiraf edip sonra geldigim su yasa kadar -bazi inis cikislar yasansa da- periodik olarak kendimle yüzleserek farkindaligimi tekrar tekrar onayladigim bir durum..
  • insanin hayal dunyasindaki potansiyele sekte vursan durumlardan biridir.
    birgun apartman ilaclanmistir

    yonetici bey amca - girme iceri bak cok kotu olursun...
    ugurcan - bisi olmaz bize (dusunce baloncugunda [super kahramanlara bisi olmaz eheh] yazar)

    akabinde apartmana girilir gozleryasli nefes alamayarak disari cikilir o an super kahraman olmadiginiz normal bir insan oldugunuz kafaniza dank eder.*
hesabın var mı? giriş yap