• kentucky üniversitesinin spor takımlarının lakabıdır.

    ncaa'de 13 final four ve 7 şampiyonlukla tüm zamanların en başarılı üniversite erkek basketbol takımlarından biridir. bu takımda oynamış aktif basketbol oyuncularından göze çarpanları; jamal mogloire, tayshaun prince, nazr mohammed, antoine walker, rajon rondo, derek anderson...
  • dün gece drexel dragons'ı 88-44 yenen john calipari yönetimindeki erkek basketbol takımı, bu zaferle birlikte ncaa tarihinin 2000 galibiyete ulaşan ilk takımı olmuştur. an itibariyle kendilerini, 1992 galibiyetli north carolina tar heels ve 1980 galibiyeti olan kansas jayhawks izlemekte. ayrıca bu galibiyetle sezon dereceleri de 12-0 oldu. bu sezon, john wall'lu, patrick patterson'lı ve demarcus cousins'li nefis kadrolarıyla önemli işler yapabilecek gibi duruyorlar.
  • enes kanter yerine terrence jones desteğiyle kentucky final four gördü ancak maalesef uconn'a yenildi.
    şu wildcats takımında enes olsaydı alırlardı bir sayıyla verdikleri maçı. bu haliyle elite 8'de favorim unc'yi elemelerine üzüldüm, onlar uconn'u yerlerdi gibi geliyor.
  • 2011/2012 ncaa sezonununda şampiyonluğun açık ara en büyük favorisi.
    hatta iddia ediyorum 2012 nba draftında ilk turda 5, hatta ilk 10'da 4 oyuncuları seçilecek.
    (bkz: terrence jones)
    (bkz: anthony davis)
    (bkz: michael gilchrist)
    (bkz: marquis teague)
    (bkz: kyle wiltjer)

    bu ne len korku filmi gibi, resmen haksız rekabet. terrence jones diğer 4 eleman gelince şampiyonluğu garanti kazanırız diye düşünüp draftta muhtemelen ilk 5'de seçilip başlayacağı nba kariyerini bir sezon erteledi. kesinlikle bu kadro carter, jamison, okulaja, williams, cota ve n'diaye kadrosuna sahip north carolina ve brewer, horford, noah, green ve richard kadrosuna sahip florida'dan sonra izlemekten keyif aldığım ncaa takımlarından biri olacak.

    edit: daha doron lamb var, unuttuğumu duysa çok kızar.
  • 2012 ncaa finalinde kansas jayhawks'ı 67-59 yenerek tarihlerinin sekizinci şampiyonluğunu kazandılar.
  • bu senenin ağır favorisi onlardı zaten ve kazanarak bitirdiler. izlemesi zevkli, atletik, enerjik. keyifli bir sezondu bizim için de yani.

    2012 gelecek, nba'i sikecek şeklinde bilinen draftta, esas rotasyondaki 6 oyuncusunun tamamı ilk turdan giderse şaşırmam. zaten davis 1, kidd-gilchrist ilk beş. onlar banko. doron lamb ve terrence jones ilk 20 gider. marquis teague ve darius miller'ı da son 10'a sıkıştırdık mı tamamdır.

    edit: erkek basketbol takımından bahsediyorum tabi kentucky'nin.

    draft sonrası editi: hepsini ilk turdan yollayamadık maalesef. kısa bir bilgi olarak buraya da eklemiş olayım: davis 1, kidd-gilchrist 2'den gitti. jones 18, teague 29'dan seçildi. ilk tur dışında kalanlar 42. sıradan seçilen doron lamb ve 46. sıradan seçilen darius miller.
  • (bkz: speed)
  • 2013 march madness'ında yoklar. son ncaa şampiyonu olan ekol bir takım için tarihte bir ilk olmalı herhalde. en önemli oyuncuları noel'in sakatlığını da unutmamak lazım tabi bunları yazarken.
  • 2011 yılında kolej basketbolu tarihinde görülmemiş bir şeyi yaparak recruitler arasında bir numaralı power forward'ı (anthony davis), bir numaralı small forward'ı (michael kidd gilchrist) ve bir numaralı point guard'ı (marquis teague) almışlardı. john calipari'nin bunun üstüne çıkamayacağı kesin gibiydi.

    bu sene oldu.

    nasıl olabilir cidden aklım almıyor ama, bu sene şimdiye kadar gelen recruit'ler şunlar;

    bir numaralı pivot dakari johnson (insan azmanı, 17 yaşında, 2.13 boyunda, 113 kilo)
    bir numaralı power forward julius randle (kendisinde bust potansiyeli görüyorum pf-sf hybrid bir oyuncu olmasından dolayı, fakat kolej basketbolunda yıldız olabilir. kendisini chris webber'a benzetenler de var.)
    bir numaralı şutör guard aaron harrison (calipari'nin elinde süper yıldıza dönüşebilir)
    bir numaralı oyun kurucu andrew harrison (aaron'ın ikizi, şimdiden geleceğin süper yıldızı olarak görülüyor yine)

    bunun dışında iki tane daha beş yıldızlı recruit, james young ve marcus lee kentucky'i tercih ettiler. şu haliyle nba tarihinin en iyi recruit sınıfı olabilirler, ama burada bitmeyecek gibi duruyor.

    iki kelime.

    andrew wiggins.

    lebron james'den beri liseden gelen en büyük yetenek olarak gösteriliyor bu kanadalı arkadaş, ve son haberlere göre o da kentucky'i seçmeye yakın.

    bu sınıf ile kentucky nerlens noel'in sakatlığı sonrası katılamadıkları march madness'ın acısını feci çıkaracak büyük ihtimalle. amerikan futbolu takip edenlerin belki hatırlayacağı bir 2001 miami hurricanes takımı vardır. herhangi bir sporda üniversite seviyesinde bu takım kadar dominant olabilecek ilk sınıf 2013 kentucky recruit'leri. her şey olur, ama olan kolej basketbolunun diğer ağır topları indiana, syracuse, north carolina, duke (gerçi onlar da yine birkaç şey çıkardılar), ve en önemlisi yerel rakip louisville'e olacak.
hesabın var mı? giriş yap