• onun ve bunun kepeklisinden sonra, pilav rejimi olacaksa tam olsun diyerek yapilan cin fikirli bir pilav oyunu... daha az kalorisi oldugu rivayet ediliyor, ama kahverengi bir pilavin ne kadar ic acici oldugundan bahsedilmiyor besin degeri tablolarinda, asil amac asla yenmek istemeyen bir yemek yapmaksa eger, ise yarayacak gibi aslinda...
    (bkz: hic boyle dusunmemistim)
  • beyaz pirinc, kepeğinden ayrılan ve talkla cilalanıp parlatılan pirinçtir ve bu yolla vitaminlerinin tümünü, madensel tuzlarının % 60’ını ve lipitlerinin % 80’ini kaybeder. bir paket kepekli pirinc ve beyaz pirinci elinize alin ve besin degerlerini paketin uzerinden okuyun. kepekli pirincteki b vitaminlerinin ve minerallerin hicbirinin , gecirdigi islemler nedeniyle beyaz pirincte kalmadigini goreceksiniz. kepekli pirinc beyaz pirince gore daha uzun surede pisiyor ve rengi de kahverengi degil, bugday renginde, tadini da ben haslanmis bugdaya benzetiyorum. lezzet olarak beyaz pirincin yerini tutmasa da bu tamamen damak aliskanligi ile ilgili.
  • sağlıklı olabilir ama kabul edelim ki lezzetsiz*
  • (bkz: kepekli beyin)
  • pilav yapma olayını daha da zorlaştıran
    pilav türü.
    bir türlü pişmek bilmiyor.
    sert ve lezzetsiz oluyor.

    tereyağlı, leziz bir beyaz pilav
    ya da domatesli güzel bir pilav tarafından
    çin'e sürülse yeridir olan şey.
  • bunla pilav yapmayı denemeyin bile, yazık olur. ama önceden biraz haşlayıp harca katarak nefis dolmalar yapabilirsiniz. ayrıca bir işlevini daha keşfettim, içine karbonhidrat hesabı pirinç konulan ve uzun süre ağır ateşte pişirilen sebze yemeklerinde (pırasa, semizotu, ıspanak, vb.) beyaz pirinç gibi dağılmıyor, diri kalıyor. sebzenin suyuyla lapa haline gelmiyor.
  • ögle yemeginde ilk kez yemek icin yaklasik bir saattir bekledigim, hala pismemesi uzerine huylandigim ve hakkinda ekside arastirma yaptigim pilav. en azindan pirincin bozuk olmadigini ve de yavas pismesinin normal oldugunu biliyorum artik***
  • çoğunlukla normal pirinçle yapılan pilav gibi pişirilmeye çalışıldığı için yanlış sonuçlara sebebiyet veren ve "tadı bok gibi" benzeri aşağılamalara maruz kalan zavallı besin. pişirilme süresinin uzunluğunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken nokta normal pirince göre çok daha fazla suyla pişirilmesi gerektiğidir (hani ezbere 1 bardak pirince bilmemkaç bardak su diye pişiriyorsanız dikkat edin), aksi takdirde sertleşir ve haliyle tadı bok gibi olur.

    lezzetini içindeki yağdan alan beyaz pirincin aksine kendine has çok daha kuvvetli bir lezzeti vardır, sanırım en büyük dezavantajı insanların kepekli pirinçten yapılan pilava "tadı bildiğimiz pilav gibi olacak" şeklindeki hatalı yaklaşımıdır. ortaya çıkan yemeğe bildiğiniz pilav yiyecem ben diye değil de farklı bir yemekle karşılaşacağınızı hesaba katarak yaklaşırsanız, gayet lezzetli ve farklı bir besin olduğunu da düşünebilirsiniz.
  • deneme amaçlı, evde pişirildigi günden itibaren babamın korkulu rüyası oldu bu pirinç. öyle ki tehdit için bile çok etkili: ''bak bugun çok yedin, yarın ya salata yada kepekli pirinc pilavı. sen tercih et.'' anneme yalvaran gözlerle bakması beni güldürür hep..
  • beyaz pirinc ile yari yariya karistirilarak pisirince hem daha cabuk piser hem de daha lezzetli olur. rafine pirinc eklemek hic vitamin almamaktan daha iyidir.
hesabın var mı? giriş yap