• gaziantep'te tattığım bir tatlı çeşiti. dışı beyazdır, un kurabiyesini andırır, üzerinde pudra şekeri vardır. ilk bakışta sıradan bir kurabiye gibi görünür fakat lezzeti içinde saklıdır. zira içi, iri kıyım antep fıstığıyla doludur. bir yerlerden bulunup tadılması şiddetle tavsiye edilir.

    edit : efem, kerebiç ve hatta gerebiç olarak da biliniyormuş. ama benim gaziantep'te öğrendiğim adı kereviç idi. hem ben onu kereviç olarak sevdim. *
  • (bkz: kereviz)
  • antep'e özgü olduğunu bilmediğim için antep'ten ayrıldığımdan beri girdiğim her pastanede, tattığım her kurabiyede bunu arayıp durdum.

    belki fıstık değilse bile, ceviz koymuşlardır içine diye umut ettim. fakat her ısırıkta, bir kez daha acı gerçekle yüzleştim... anladım ki hiçbir kurabiye, hiç birisi kereviç değil, hiç kimse onun kadar damağıma bayram değil...

    bu muazzam yiyeceği iki aşamada incelemek gerekirse, dış kısmı görünüşte sıradan kurabiyeye benzemesine rağmen şeker oranı biraz daha fazla, rengi biraz daha sarımtrak, rayihası biraz daha yoğun bir hamurdan yapılır. içi kısmı ise, iri çekilmiş antep fıstığının 1-2 çeşit baharatla karıştırılması ile elde edilen, ve elbette boz fıstık olması tercih edilen karışımdan oluşur.

    bildiğiniz içli köftenin kurabiye şekilli ve fıstıklısıdır kendisi. ve doğru ellerde, doğru yağ kullanılarak yapıldığında muhteşem lezzetlidir.
    şiddetle tavsiye olunur.
  • kerebiçin kelime olarak da tatlı olarak da yandan yemişi.
  • bulundugum sehirde yana yakila kalibini aradigim kurabiye, tatli.
  • az once yedim, abartılmış balon bi tatlımsı. bir badem ezmesi değil.
  • mersin'e özgü bir tatlı, çok güzelmiş. bugün tatmak nasip oldu. edit: doğrusu (bkz: kerebiç) miş, uyaran arkadaşlara teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap