• memleketimizde bulmanın bir hayli zor olduğu (macrocenter ve belki metro dışında), neden zor olduğununsa bilinmediği güzelim yiyecekler topluluğu. üstelik pahalıdır da (ekilmediğinden olsa gerek). talep mi yok? yoksa neden yok? kim, neden sevmez bu yiyecekleri?

    - kereviz sapı
    - kuşkonmaz
    - tatlı patates
    - rocket (rokanın küçüğü)

    kereviz sapı
    diyetteyseniz ve hatta değilseniz bile elinize alıp, çerez niyetine kıtır kıtır yiyebildiğiniz, sıfır kalorili, süper sağlıklı bir sebze. türkiye'de sadece kökü yeniyor. o da çok güzeldir, onu da çok severiz ama sapını neden atıyorsunuz kardeşim? hem mükemmel kokuyor, hem cips yer gibi kıtır kıtır yeniyor. çocuklara bundan vermek lazım saçma sapan şeyler yerine.

    kuşkonmaz
    düşük karbonhidratlı diyetlerin vazgeçilmezi, somonun yanına en bi yakışanı. kaynatırsın, sonra atarsın grill'e ya da tavaya, tereyağ ile iki çevirir, üzerine limonunu sıkar yersin. muhteşem lezzet.

    tatlı patates
    karbonhidratların en güzellerinden, en sağlıklılarından. kaynatırsın, kabak tatlısı yer gibi yersin. tadı bildiğin kabak tatlısı. makarnaya, pilava abanacağımıza buna abansak ya. canım sweet potato'm.

    rokanın küçüğü
    bunun türkçe'de ismi yok, ingilizce'de rocket ya da arugula, italyanca'da ise rucola diyorlar. bizde balıkla getirilen, koca yapraklı ve acı rokanın aksine, salatasını yapıp yiyebildiğin, acı olmayan, çok güzel bir yeşil yapraklı bitki. ister salata yap ye, ister sandviçlerine koy. her şeyde harika.

    ***

    ülkemizin ileri gelenlerini, başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu güzellikleri ülkemize getirmeye ve yaygınlaştırmaya davet ediyorum. fetö ile mücadelede sağlıklı yetişen bir neslin sağlayacağı fayda su götürmez.
hesabın var mı? giriş yap