• bandırma iktisadi ve idari bilimler fakültesi çatısı altındaki ender sayıdaki profesörlerdendir. aynı zamanda iktisat bölüm başkanıdır. 4. sınıflara "türkiye ekonomisi", "yatırım projeleri" ve "uluslararası iktisat 1 ve 2" derslerine gelmektedir. dersleri, kendi çıkarttığı ve sene başında fotokopiciden temin edilebilen kalınca ders notlarını satır satır okuyarak işlediğinden son derece zevksiz ve monoton geçer. işin kötü yanı yoklama almasıdır. tüm ders boyunca, bu notları kelimesi kelimesine ve sürekli aynı ses tonu ile okuduğundan; öğrenciler dersin sonuna doğru transa geçmiş, adeta ipnotize edilmiş şekilde ders arasına çıkarlar. işte bu sebeptendir ki ilk derste yoklama kağıdı dolaştıktan ve imzalar atıldıktan sonra 40-50 kişilik sınıftan ikinci derse sadece 10-15 kişi kalır. özellikle perdeler kapanıp projeksiyon makinesi ile ders işlendiği günlerde öğrencilerin imdadına kahve veya çay yetişir. 1 saatlik derste yapılan şekerlemenin etkisini bünyeden atmanın başka yolu yoktur.

    kerim hoca'nın sınavları da ayrı bir inceleme konusudur. sınavın test olacağı bilgisi alındığında kapılınan rehavet akabinde test sistemi göz önüne alınarak çalışılan dersin sınav saati gelip de soru kağıtları masaya konduğunda yaşattığı dumur ve umutsuzluk duygularını bir tek yaşayanlar bilebilir. test olarak bilinen ve hazırlanılan sınavdan örnek bir soru aşağıdaki gibidir:

    soru: tarife dışı engeller, gatt çerçevesinde hangi ana başlıklar altında incelenmektedir?

    a) miktar kısıtlamaları
    b)....................................
    c) ...................................
    d) ..................................

    işte sınav test olacak diye sevinen, "nasılsa şıklardan görünce bir şekilde çağrışım yapar, aklıma gelir" diye düşünen körpecik bedenlerin yıkıldığı andır. sizden istenilen, boş şıkları doldurmanızdır. o anda ne yapmanız gerektiğine karar vermeli ve kendinizden emin hareket etmelisiniz. ya "bırakıp çıkacak" ya da "kalıp mücadele edecek, hiç değilse doğru cevaba benzer, alakalı şeylerle boş şıkları dolduracak sonra da hocanın yanına gidip ağlayacaksınızdır." ancak hakkını da yememek lazım, kerim hoca halden anlayan ve elinden geldiğince notları bol tutmaya bakan birisidir.
  • arkadaşımın babası. çogiyi bir insan. / zevzekliğin dibine vurdum - temmuz 2010
  • fakültede uluslararası 1-2, türkiye iktisat tarihi, yatırım projeleri derslerini vermektedir. önceden türkiye ekonomisini de verirdi. verdiği uluslararası iktisat 1 dersinden koskoca bir iktisat bölümü; kalanlarla birlikte 90 civarı kişiden geçenlerin sayısı 5, bilemedin 6 kişidir. şimdi tam rakam veremeyince sallıyor gibi görünebilir ama bunun doğruluğu dönemimdeki iktisatçı arkadaşlardan kime sorsanız onaylanır. eğer ki sınavları asistan evren ipek okuyorsa geçme şansınız yüksektir, kendisi kerim hocamız gibi notu kıt bi hoca değildir. kerim hocanın notu kıt demek de yeterli değil, biz hocanın ne istediğini anlayamadan okul bitecek (tabi ua 1'i verebilirsek). kerim hoca çok iyi insandır, engin bilgisinden en ufak şüphemiz olamaz ama kerim hoca bilgisini bize aktaramıyor. ders anlatımında sonnn derece sakin, alçak sesli, hitabetten çok uzak anlatış tarzı dersi dinlememize, dersten verim almamıza engel oluyor. her derse asistanlar gelse can kurban..

    edit:ders
  • balıkesir üniversitesi rektör adayları arasında olup yök tarafından cumhurbaşkanı erdoğan'a birinci sırada önerilen kıymetli bilim insanı.

    sıralama şu şekilde:

    1. sıradaki rektör adayı prof. dr. kerim özdemir
    2. sıradaki rektör adayı prof. dr. mahir alkan
    3. sıradaki rektör adayı prof. dr. bedriye tunçsiper
  • prof. dr. kerim özdemir balıkesir üniversitesi rektörü olarak atanmıştır. hayırlı olsun.
  • an itibariyle balıkesir üniversitesi rektörüdür. hayırlı uğurlu olsun.
  • 5 gun öncesi itibari ile, yani safak ve akit gazetelerinin mansetten verdigi haber ile, fetö ile derin isbirligi ile suçlanan, balikesir universitesi tekrar rektör adayı. bu sefer sanki aday adayi olmaktan öteye gecemeyecek gibi kanimca
  • kasim ayi sonunda rektorluk gorevi sona erecek baun rektoru.cumhurbaskani tekrardan atayabilirmis

    edit

    2019 basinda üniversiteler arası kurul baskani olarak atanmis.
hesabın var mı? giriş yap