• özgün mimari yapısı ve cephe dili ile çevresindeki ibiş binaların tamamını hilkat garibesi olarak yansıtan bir yapıdır. özellikle mal sahiplerinin pek çok otelde kapıldığı "yüksek giriş kompleksi"ne düşmeyerek ve çok amaçlı salonu ana yoldan giriş alacak bir mevkiye yerleştirerek çok doğru bir planlama kararı alınmıştır.
    işte şurada sitesi var:

    http://www.kervansarayhotels.com/…ara/tr/index.html
  • mimari proje müellifi emre arolat'tır, işte şuracıkta da maket fotoğrafı var:

    http://boen.no/…f=y&gid=8524&amid=&prodid=&tgid=584
  • süper bir mimariye sahip olmasına rağmen, aşçısı için aynı yorumların ne yazik ki yapılamadığı mekan.
  • uzun ince loş ışıklı, ışık konseptli otel. odaları pek şık, yerlerde ışıklar var.
  • herhangi bir isvec devlet dairesine benzeyen, bol camli mimarisiyle tatil konseptinin oldukca dışında kalan bir otel olmus bu. kongre oteli ile tatil otelini birlestirme amaci, ikisinden de uzak, ruhsuz bir oluşum ortaya cıkarmış. ustelik tatil icin fazla ciddi, hatta kasinti olmus bile denebilir.

    serviste ciddi sikintilar var. giris yaptigimiz gun;
    - gitmeden once belirtmemize ve soz vermelerine ragmen 12'den once odaya yerlestirmeyi beceremediler (oda bos ama temizlik gerekiyor, sizi kahvaltiya gonderelim, sizi deniz kiyisina gonderelim, hazirlanan odayi size ulasamayinca baska bir misafirimize vermek zorunda kaldik, yeni odaniz 45 dakika icinde hazir olacak vs...),
    - sonunda yerlestirdikleri oda, israrla soylememize ragmen tek yatakliydi, degistirmek icin ellerinde yine oda yoktu (sizi deniz kiyisinda bir süre daha bekleteceğiz),
    - sonunda odayi degistirmeyi becerdiler bu sefer de esyalari bir odadan bir odaya transfer edemeyip otelin icinde kaybettiler,
    - butun bu islem bittiginde ve cift yatakli bir odada esyalarimiza kavustugumuzda saat 20.30 olmustu.

    yiyecek servisi de olabildigince kotu, garson pesinde kosmak yemegin en onemli bolumu haline gelebiliyor. ayrica agustos ayında antalya'da bildiğin şişe suyuna zemzem suyu muamelesi yapilmasi ve kücük bir kadeh su alabilmek icin garsonla iyi gecinmek zorunda kalinmasi felan ayrica can sikici... yemekler ise gayet ortalama, kotu diyemem ama hicbir ozelligi de yok!

    agustos ayinda oteli bir ilac firmasinin bolge toplantisina tahsis etmek de ayrica ilginc bir tercih bence... firma temsilcilerine gicik felan degilim ama tatilimi 1000 kadar temsilci ile gecirmeyi istememe hakkim olsa gerek. otelin en yuksek sezonda kongrecilerle doldurulmus olmasi herkes icin sasirticiydi. yoneticilerin diger otellerin bayi toplantilarini neden ekim sonrasi icin kabul ettiklerini bir arastirmalari buyuk yarar saglayabilir.

    velhasil, orada tanistigimiz belcikali bir adamin "bu otelin sorunu, hersey oyle olmasi gerektigi icin var" sozu otelle ilgili herseyi ozetlemekte...

    guzel mi, kesinlikle evet... bir daha gider miyim, kesinlikle hayir!
  • uçaktan inip taksiye binip kervansaray lara dediğim zaman taksiciden 'hastane binası gibi otel' yakıştırmasını duyduğum, lara'ya geldiğimde binayı görmemle taksicinin haklılığını anladığım otel. yalnız çalışanlar bir hayli gayretli ya da disiplinli yöneticiler tarafından bu hale getirilmişler. servis pekala iyi sayılır. yemekler fena değil ama açık büfe ikramlar ( kola, bira ) diğer bütün herşey dahil otellerde olduğu gibi kalitesiz. otoparktan anladığım kadarıyla sanırım popülasyonunu ankaralı zenginler oluşturuyor.* müşteri kitlesinden ötürü bir aile oteli havası var. eşinizle geldiğinizde kimse tarafından rahatsız edilmeden tatilinizi geçirebilirsiniz. yalnız sap gidip çapkınlık yapacaklara tavsiye edilmez.
  • bir arkadaşımın komşusunun 5 yaşındaki oğlu geçen pazar günü saat 11 sularında bu otelin havuzunda boğulmuş. cankurtaran yokmuş. doktorlarda çok geç gelince maalesef kurtarılamamış.
  • kongre sebebiyle vasıl olduğumuz bu janjanlı ve bir o kadar içi boş otelde resepsiyonistten işittiğim azarı hayatımda babamdan işitmedim. 4 gecelik konaklama için yerimiz ayrılmıştı ve biz normalde giriş yapmamız gereken günden bir sonraki gün otele geldik. kalmadığımız gece için para ödenmiş sonuçta, bize ait odalar olması lazım di mi? yokmuş. saat 2'ye kadar bekleyin, gidin yemek falan yiyin dediler. kibarca durumu açıklamalarını rica ettik. resepsiyonda şef gibi görev yapan birisi bunun otelciliğin normal bir rutini olduğunu söyledi. bu kez sinirlenip hiçbir otelde böyle bir durumla karşılaşmadığımızı belirttiğimizde ise şöyle bir cevap aldık:

    "bugüne kadar karşılaşmadık diyerek işin içinden çıkamazsınız."

    başımızı önümüze eğdik ve mahçup bir şekilde lobide oturduk. meğer ne suçluymuşuz.

    dahası: 3 çeşit falan yemek çıkıyor, tekila yerine metil alkol veriyor olabilirler, diskosu kötü, bir de odalarında "prensip gereği" terlik bulundurmuyorlarmış.

    velhasıl; bu otele sakın ha sakın tatil amacıyla gitmeyin. paranızı çarçur edin bi yerlerde daha iyi.
  • büyük, gerçekten büyük bir otel. kongre, aile tarzı bir şey. tasarımı güzel. "her şey dahil" kapsamında fiyatına göre tatminkar imkanları var. fiyatı da yüksek değil, karşılanabilir düzeyde.

    güzel yönleri:

    - fiyatı uygun.

    - plajı güzel, havuzları bakımlı ve geniş.

    - çocuklar için çok sayıda imkan var.

    - kafe, bar tarzı yerleri her şey dahil kapsamında, çay ve kahve çeşitleri tatminkar.

    - yemeği fena değil, fiyata göre makul.

    - personeli saygılı, disiplinli. otel personeli (resepsiyon, oda servisi, garsonlar vesair) genel itibariyle işini çok iyi yapıyor. yukarıda eleştiriler var ama bu tarz ufak tefek sıkıntılar her otelde olur.

    - çocuklu aileler için mama, bebe bisküvisi, bebek bezi, ıslak bez vesair alabileceğiniz, gerektiğinde siparişle temin eden bir marketi var.

    - oda sayısı sebebiyle oda temizliği her gün aynı saatte olmuyor, ama çarşaf vesaire temizliği iyi.

    - her şey dahil paketin kapsamı çok geniş.

    ancak bazı sıkıntıları da var:

    - otel çok yıpranmış, yerler çizik içerisinde, odalardaki lambaların bazıları iple bağlı, bazı mobilyaların köşeleri kırık

    - odalar ortalama düzeyde temiz, ama bakımlı değil. camlar silinmiyor, duşta şampuan vs konan kısımlar yeterince temizlenmiyor.

    - ses yalıtımı yetersiz. yan odadan, koridordan ve karşı otelin animatöründen bol ses geliyor.

    - minibar yenilemesi yavaş, bazı günler es geçiyorlar.

    - kafede bir önceki öğünden kalma tatlılar bulunuyor, onlar da genelde en tercih edilmeyenler oluyor.

    - ekim ayının sonunda hava yağmurlu, fırtına var, sıcaklık gece 13-14 dereceye kadar düşüyor otel ısıtma sistemleri kapalı, elektrikli ısıtıcı yok, hepsi depoda diye getiremiyorlar. çocuklu aileler için sıkıntı olabilir.

    - terlik yok, arayıp istemeniz lazım. taraf, diş macunu, fırça, tıraş bıçağı da yok, resepsiyonu aramak gerekiyor.

    - odalarda çok az priz var. bir banyoda, bir de odada olmak üzere sadece iki tane.

    o fiyat aralığında daha iyi oteller var mı, olabilir. ancak fiyat aynı aralıkta olduğu sürece -konaklama dışında pek bir beklentiye girmemek kaydıyla- tekrar gidebilirm, uygun bütçeli bir yer arayanlara tavsiye de ederim.
  • ilginç, bu oteli demek emre arolat ekibi tasarlamış. toplantı sebebi ile kışın bulundum, bu yüzden dış mekanlarını fazla bilemiyorum ama otel bana devasa bir atari salonunu anımsattı. özellikle lobi boyunca yerlerde bulunan led ve ışık çözümlerinin özensiz detayları ve birleşimleri sanki direk bir sovyet lunaparkının detayları gibiydi. odalar ise fazla soğuk bir hava vermelerinin haricinde büyük ve havalıydı.
hesabın var mı? giriş yap