• 13 going on 30 isimli amerikan filminin turkce'ye cevrilmis ismi.

    aci olan sudur ki, bunu yapan bir cevirmen olamaz turundeki ceviriler artik turkce'nin temel kurallarini da hice saymaya basladi. zira turkce'de "30 olmak" diye bir tabir yoktur, ingilizce'de vardir boyle bir soylem. turkce karsiligi ise "30 yasinda olmak"tir.

    biraktim yabanci dillerden kelimelerin ana dilimizi isgal etmesini, artik dilbilgisi kurallarimizi falan da yabancilastiriyoruz. ee o zaman birakalim turkce'yi toptan, ingilizce konussun herkes, ne dert kalir, ne de tasa, oyle degil mi a dostlar!
  • 80 sonrası nesilin yaşadığımız şu tarih itibarı ile* kesinlikle telaffuz etmeyeceği sözcük grubu.
  • otuz yaşından büyük olanların özlemi. otuz ile şimdiki arasındaki mesafe açıldıkça özlem artabilir de, azalabilir de.
  • an itibariyle televizyonda ilk kez yayınlanan film. zaten olsa olsa 13 yaşında biri ister bunu. 25’i deviren her normal insanın yapması gereken şey ise 3 sene de bir gerçekten bir yaş büyümektir en azından öyle söylemektir. o an keşke diyebileceği tek şey ise geçen seneki yaşının hatırlanmamasıdır. mümkünse keşke 13 olsam versiyonunu alayım.
  • pucca'nın son zamanlarda gördüğüm ilk samimi yazısı.

    öyle saçmalıyordu ki yakında şutlarlar bunu hürriyet'ten demiştim. eğlenceli değildi, analizleri tırttı ama bu, olmuş. her zaman sezar'ın hakkı sezar'a derim.

    bu yazıyı da beğendim.
  • köşesindeki fotoğrafı 30 olan bir ablamızın, silikon dudaklarla hürriyet gibi bir gazetenin haftalardır ıvır zıvır naneler karalayıp durduğu köşesinden, resimdeki hali sanki 45 yaşındaymış gibi yeni halini sakınarak nostalji yumurtladığı bu haftaki yazısının başlığı.

    ha güzel yazış mı, evet yazmış; valla ben de şaşırdım bu duruma ne yalan söyliyim.
  • boş vaktiniz varsa ve keyifliyseniz, izlenilebilecek tatlı bir film. mark ruffalo için izledim ve eğlenceli bir film. her yaşın ayrı bir güzelliği olduğunu ve alınan kararların, hayatımızı nasıl etkilediğini gösteren hoş bir film. bu film gibi (bkz: mr nobody) ve (bkz: kelebek etkisi) gibi filmlerde, seçimlerimizin kaderimizi nasıl etkilediğini gösteren filmlerden.

    konusu:
    jenna 13 yaşındadır ve bir an önce yetişkin olmak istemektedir. ailesi tarafından bunaltılmaktadır, okuldada sevdiği erkek tarafındanda görmezden gelinmekten bıkmıştır. sadece en iyi arkadaşı ve komşusu olan matt flamhaff ile zaman geçirmektedir ve ondanda sıkılmıştır. 13. yaş gününde büyük bir parti vermeye karar verir ve okulun en popüler çocuklarını evine davet eder. evde oynadıkları cennette yedi dakika oyununda jennayı arkadaşı küçük bir dolaba hapsederler ve jenna burumdan kötü etkilenir ve tüm kalbiyle bir dilek tutar. dileğinde bir an önce büyüyerek istediği hayata kavuşmak ister ve mucizevi bir şekilde bu dileği kabul olur.
  • 2004'te tam da 13 yaşındayken izlediğim ve o zamanlar deli gibi içselleştirdiğim beni istediğim zaman 13 yaşıma döndüren film.
hesabın var mı? giriş yap