• microsoft'un çıkardığı, windows için klavye yerleşimleri yaratmaya yarayan aparat.

    http://www.microsoft.com/…lobaldev/tools/msklc.mspx

    bunun sayesinde windows tarafından desteklenmeyen dildeki ve/veya yerleşimdeki klavyeleri tanıtmak yahut klavyede hoşa gitmeyen tuşları söküp yerlerini değiştirdikten sonra bu değişikliği kullanabilmek mümkün. hazırlanan klavye yerleşimini msi uzantılı bir kurulum dosyası olarak çıkartması da cabası. böylece formatlama gibi bir işlemden sonra sadece bu kurulum dosyasını çalıştırarak klavye düzeninin sisteme tanıtılması kolayca hallediliyor.

    ek: sisteme kurulan klavye yerleşimleri, eski yerleşimlere bulaşıp bozmamakta, onların yanında uslu uslu durmakta, denetim masasından ulaşılabilen dil/klavye ayarlarından seçilerek etkinleştirilmekte, bunu da söylemiş olmakta fayda var.
  • kiril klavye dizilimini öğrenmeden rusça yazabilmemi sağlayan mucizedir.
  • türkçe klavyesi olmayıp da türkçe karakterlere ihtiyaç duyanlar için hayat kurtarıcı bir program. bizim alfabeye ait özel karakterleri, kendisine en yakın standart latin alfabesi karakterine "alt gr" tuşuyla birlikte basıldığında çağırabilmenize olanak veriyor bu program. alışmak biraz zaman alsa da sonuçta gayet hızlı bir şekilde kullanılabiliyor. mesela bu entry ingilizce bir klavyeden yazılmıştır.

    not: ancak ne yazık ki ekşisözlük'te "alt gr + s" kombinasyonu entrynizi kenara köşeye kaydetmeye yaradığı için ş harfi konusunda sıkıntı yaşamanız pek muhtemel.
  • ekran okuyucu erişilebilirliği kötü. menüler hariç arayüzdeki tüm butonlar etiketsiz. onu etiketlemeye ayıracağım zamanı klc dosyalarını elle düzenlemeye ayırırım; kontrol de bende olur. tabi döküman bulabilirsem.
hesabın var mı? giriş yap