*

şükela:  tümü | bugün
  • 2020 yapımı iran filmi, yönetmenlik koltuğunda oscar ödüllü mecid mecidi oturuyor. iran fajr film festivali'nden ödülle dönmüştür. 77. venedik film festivali'nde iran'ı temsil edecektir.

    güneş anlamına sahip khorshid filminde, ali ve çetesi bir yeraltı hazinesine ulaşmak istemektedir. bunun için tek yol altından tünel geçen güneş evi'ne girmektir. güneş evi, kimsesiz çocukların bakımını ve eğitimini üstlenen bir hayır kurumudur.
  • yönetmenliğini majid majidi'nin yaptığı 2020 yapımı film.

    film, 77. venedik film festivali'nde "en iyi genç oyuncu (rouhollah zamani)" ödülünün sahibi olmuştur.
  • 93. oscar ödül töreni'nde iran'ı temsil edecek olan drama.
  • iran'ın oscar adayı filmi. çocuk oyuncular oldukça başarılı ama filmi genel olarak zayıf buldum.

    --- spoiler ---
    bazı sahneler çok iyiyken bazıları maalesef müsamele tadında olmuş. ali'nin yer altında çekilen sahnelerinde müthiş bir gerilim var ve soluksuz izleniyor ama öğrenci ve öğretmenlerin diyalogları, kötü adamların yapaylığı filmi mahvetmiş. hatta okulumuzu kurtarmalıyız muhabbettinde keşke bunun yerine hababam sınıfı izleseydim diye düşündüm.
    --- spoiler ---
  • şimdi izledim, izleyin güzel film.
  • bu akşam trt 2'de yayınlanmış iran yapımı bir film. beğendiğim bir film olmuştur.

    --- spoiler ---
    ali'nin yer altındaki sahneleri, özellikle de sonlardaki, bayağı geriyor insanı.
    başka bir entry'de de bahsedildiği gibi kotu adamlar kotu gibi gösterilmemiş.
    --- spoiler ---
  • iran'ın ilk oscar adayı olan beççeha-yı asuman'ın yönetmeni mecid mecidi bu filmiyle bir kez daha oscar adayı * oldu. filmin ingilizcesi sun children. türkçesi güneşin çocukları. mecid mecidi khorshid'i dünyadaki 152 milyon işçi çocuğa ve onların hakları için mücadele eden insanlara adıyor. film çocuk işçiliğin yanı sıra sistemdeki yozlaşmışlığa, eğitimdeki sıkıntılara, göçmenliğe değiniyor.

    oto tamirde çalışan bir grup çocuğun define bulmak için okula kaydolmasını ve define bulmaya çalışmasını anlatıyor. ali'yi canlandıran başrol oyuncusu rouhollah zamani'nin performansı kendisine 77. venedik film festivali'nde en iyi genç oyuncu ödülünü getirdi.

    https://www.imdb.com/title/tt11767722/

    fragman
  • sinemayı ülkelerin gelişmişliklerine göre değerlendirmenin ne kadar aptalca olduğunu gösteren bir başka majid majidi eseri. sağlam bir film çünkü hikayesini çok etkili şekilde anlatıyor. üstüne bir de sanatsal yapısı enfes şekilde dizayn edilmiş.

    kısıtlı kaynak ve teknik imkanları böylesine muzzaam şekilde kullanabilmek için gerçekten yokluk çekmeniz gerekiyor. türk sinemasındaki sorun da bana göre bu. para kazanmak uğruna boktan yapımlara akla hayale sığmayan paralar yatırılıyor. yani yapımcısından, yönetmeninine yokluk çeken yok. herkesin kafası rahat. bakmayın öyle orada burada boş boş verdikleri demeçlere. ne kadar çok hikaye olursa olsun derinliği yakalamak için çabalamıyor kimse . nuri bilge ceylan'ı ötekilerden ayıran da bu zaten.
  • filmin dünyadaki tüm işçi çocuklarına adanmış olması ayrı bir perspektiftir. bu bir dramadır, başkaldırıştır.
  • bugün trt 2 de izledim. gerçekten güzel bir filmdi.
hesabın var mı? giriş yap