• aynen böyledir. işinizi yapar, çok konuşmazsınız. her yaptığınız işi dünyayı kurtarmış gibi akşama kadar anlatmazsınız. yol verir, sıra verirsiniz gerek görürseniz. bir de biraz fazla genç gösteriyorsanız. tam bu tanıma uyarsınız. bilmezler ki taekwondo bildiğinizi ve gerekirse ağız burun dümdüz edebileceğinizi.
  • (bkz: vikingler)
  • aynı zamanda çoğunluğu hoşgörü dinine mensup her türlü inançtan, görüşten ve mezhepten insanı olduğu gibi kabullenip sahiplenmesi, farklılıkları da toplumda kaotik durumlara neden olmadan kendi içinde hazmetmesi gereken toplumdur. beklenen ve maruz kaldığınız ahlak anlayışı arasındaki iki yüzlülük ve işgüzarlık nasıl ki kendini gösterip, üstüne sahipleniyormuş gibi yapıp yine aynı haltı yiyorsa bağnazlığını, cahilliğini güç gösterisine çeviriyorsa nezaketi de o derece de suistimal edebiliyor. neler suistimal edilmedi diye liste yapsak herhalde yazacak bir iki satır olur. ne doğuya ait olduk ne batıya adapte olduk. içten içe iki medeniyeti de çürütüp bunalımlar icat ettik.
    artık dünkü (bkz: 13 mayıs 2014 soma maden ocağı patlaması) yıl dönümünde çizmelerimi çıkarayım mı diyen soran naif, dürüst insanları hak etmiyoruz.
  • kurnazı, çakalı, hırsızı, ağayı, adeti, töreyi, hırslıyı, açgözlüyü, hak yiyeni, dedikoduyu, iftirayı yücelten toplumdur.
  • kibar ve naif erkeği 'ılık' diyerek, 'meriç' diyerek, daha neler neler diyerek aşağıayan toplumdur. kadınsan zaten naif, kırılgan olacaksın, yoksa kırarlar. sonuçta ya erkeksindir, ya da güçsüz.
  • ne yazık ki kadın-erkek ayrımı yapmadan kibar ve naif insanı güçsüz, enayi sanan toplumdur.
    kendi egosunu tatmin etmek adına bunu yapan, dur ya bu karşımdaki kibarlığından susuyor en iyi ihtimal bana bağırıp çağırmadan laf anlatmaya çalışıyor diye düşünmekten aciz ; ben pislik yapmaya devam edeyim diyen zavallı bireylerin varolduğu toplumdur.
  • çoğu kişi kabul etmez ama sonuna kadar doğrudur..doğrulamak için insanlara 'günaydın' deyin, özür dileyin..ilk siz selam verin..yardım edin..doğruları söyleyin..ihtiyacı olan bir şeyi o insanlardan önce siz düşünün..bir zaman sonra işler nasıl da değişiyor göreceksiniz..

    bunun temelinde aslında kompleksler yatıyor..kendini 'ezik' gören birisi karşısında 'düşünceli' birisini görünce fırsat bu fırsat diyerek hemen üste çıkma hamlesi yapıyor..kendini de 'üstün' hissediyor..önüne geçmek zor..belki de daha düşünceli birilerine denk gelen her kişi bu kılığa bürünüyordur kim bilir..
  • kaba kuvvetle işi çözmeye alışmış toplumdur.
    ben naif bir insanım ve hiçbir işim istediğim gibi çözülmez. özellikle çağrı merkezindekilere çok insanca yaklaşıyorum ve konuşmama müsaade etmiyor patır patır konuşuyorlar. ben de kapatmak zorunda kalıyorum.
    digiturk 19 olan faturamı önce 25 sonra 31 yaptı. aradım kaç kere, sonuç alamadım.
    bir gün alkollüyken aradım hayvan gibi davrandım ve inanır mısınız faturam 12.99.
    sırf pazarlık falan yapamadığım için büyük marketlerden alışveriş yapıyorum,
    ezilmeye mahkumuz ortadoğu kültüründe
  • naif
    nahif

    naif: deneyimsiz
    nahif: ince, duygulu, hassas

    ayrıca nahif insan candır.
  • az gelişmiş ülkelerin temel özelliklerindendir.
    barzoluğu güçlü olmak sanır, bir ortamdaysanız en çok onun sesi çıkar vardır aynı ortamda naif,kendini bilen, sessiz arkadaşı onun kadar bağırmaz çünkü konuşurken sadece dilini değil aklını da kullanıyordur. fakat bu özelliği içinde yaşadığımız toplum tarafından ezik tabiri ile taçlandırılır. o kendini güçlü sanan barzo sürekli bu naif sessiz arkadaşın üzerine oynar çünkü bilir ki kendisine cevap gelmeyecektir bu da dışardan genelde kadınlar tarafından güçsüz,pısırık vs olarak göründüğünden kadın o barzonun peşinden gidip hayatı ağzından burnundan getirmesine izin vererek sonra da buraya gelip "evlenilecek erkek kalmadı, bağlanmamayı marifet zanneden erkek" vs. başlıkları açar.
    kısacası genel ahlak, trafik kurallarına uymaya özen gösteren, yaya yolunda,sağa dönüşte yol veren, bir ortamda sırf konuşmuş olmak için konuşmayan, en çok o konuşsun o'nu dinlesinler diye bağıra bağıra konuşmayan, yanındaki kadına nasıl davranmasını bildiği için güçsüz görünebilir fakat sessiz atın çiftesi pek olur diye bir atasözünün var olduğunu hatırlatarak çileden çıkması durumunda gereksiz ama yerli yerinde kafasını, yumruğunu vs. de kullanabilir kim bilir belki zamanında savunma sporu yapmış ta olabilir.
hesabın var mı? giriş yap