• heineken biralarının sahibi freddy heineken'in fidye için 1983 yılında kaçırılmasını konu alan film. başrolünü anthony hopkinsin oynayacağı film 2014'de vizyona girecek.

    http://www.imdb.com/title/tt2917388
  • posterini gördüğümde oha mehmet günsur da oynuyormuş dediğim daha sonra onun jim sturgess olduğunu öğrendiğim film. bu arada imdb de filmde oynayanlar arasında wesley sneijder in eşi yolanthe cabau da gözüküyor. filmin konusu 1983 yılında heineken biralarının sahibi hollanda'nın en zengin iş adamlarından freddy heineken'in kaçırılışı ile ilgili. freddy heineken o zamanın parası ile 16 milyon eur fidye karşılığında serbest bırakılmıştır. failleri ise yıllar sonra yakalanıp, hapis cezası yemişlerdir. konu baya ilginç aslında detaylı bilgi için :

    wiki
  • amsterdam'ı özleyenlere iyi gelen film.
  • yaşanmış bir olayı anlatan, ayrıca içinde güzel ve gerçek bir sözü de barındıran film.

    --- spoiler ---

    the two ways a man can be rich in this world. you can have a lot of money or you can have a lot of friends. you can not have both.

    --- spoiler ---
  • gerçek bir olaydan esinlenerek çekilmiş film. gerçek salaklıkları filan inceliyor.

    --- spoiler ---
    spoilen finale yerleşmiş kelamın geçerliliği bi bizim memlekette yok ha! ya bol paranız olur ya bol arkadaşınız. ikisi birden olmaz. di mi len kankiler?
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    benzerlerine türk dizilerinde raslanabilen iki replik var darb-ı mesel niyetine. birincisi "zengin olmak için iki şeyden biri gerekir: ya çok paran olacak ya da çok arkadaşın. ama bu ikisi bir arada olmaz." ki bu kat'a benim favorim değil. oysa tekrarlanarak altı çiziliyor. ikincisi ki, benim favorim: "zengin olmak için, zaten zengin olman gerekir." evet. bu sıkı laf. zenginlik, ancak "daha"sı olunan bir şey. onun dışında filmin, akşam haberlerinde, hikayesi biraz uzunca tutulmuş bir haber gibi izlenebileceğini düşünürüm. anthony hopkins kendine yazık etmiş şeklinde de bir kanaat belirtirim.
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    ben bi sik anlamadım. bunlar yakayı nasıl ele verdiler arkadaş??? filmin sonunda "ihbar notunu kimin yazdığı hiç öğrenilemedi" diyor. filmin neresinde bu ihbar notu ile ilgili bi sahne gördük ki biz???

    --- spoiler ---
  • yaşanmış bir olaydan bahsediyor film, 2011'de hollandalılar yapmış aslında öncesinde aynı konuyu işleyen bir film; de heineken ontvoering . onu izlemedim, daha orijinal olabilir. bu filmde ingilizce konuşuluyor ortak yapım. diğer filmde felemenkçe konuşuluyor sanırım, karakterler de daha oturmuştur, filmi izledikten sonra gördüm 2011 yapımı olanı.

    --- spoiler ---

    anthony hopkins, freddy heineken rolünde, heineken biralarının ağa babası. işsiz ve çulsuz kalan arkadaşlar zengin patronu kaçırıyorlar, fidye olarak ilk defa tek kişi için bu olayda geçen kadar para verilmiş. merak edenler izlesin.

    --- spoiler ---
  • the town ve bank job sevenler için ilaç gibi gelecek film.
  • anthony hopkins ı kadroda görünce mi arttı beklentim yoksa gerçek hayat hikayesi : bugüne kadar bir insan için ödenmiş en yüksek fidye gibi havalı bir cümleden yola çıkılması mı tanımtımda bilemedim ama hayal kırıklığı oldu .

    beklentimin çok altında kaldı. ha şimdi olağandışı bi şey olacak ha şimdi finalde bir twist yaşanacak derken bi baktım film bitmiş.

    waste of time class bir başka film efem. (4/10)
hesabın var mı? giriş yap