• gecen hafta basinda aciklanan wta siralamasinda dunya 149 numarasi olan hollandali tenisci.

    20 yasindaki bertens, pazar gunu afrika kitasinda oynanan tek wta turnuvasi olan fes acik'ta sampiyon oldu ve siralamada 92. siraya yukseldi ve kariyerinde ilk kez ilk 100'e girdi.

    kariyerinde henuz ikinci wta turnuvasini oynayan hollandali tenisci bu turnuvaya eleme turundan basladi. ardindan turlari birer birer gecerek kendisi gibi kariyerinin ilk wta finaline yukselen ispanyol laura pous-tio ile karsi karsiya geldi.

    dunya siralamasinda 110. sirada bulunan rakibini 7/5 ve 6/0'lik setlerle gecen bertens kariyerinin ilk sampiyonluguna fes'te ulasti.

    http://www.wtatennis.com/…iki-bertens_2257889_13772
  • fiziği ve tarzı sharapova'ya benziyor. şu sıralar wta 65. sırada. iyi bir tenisçi.
  • teklerde 44. sıraya kadar yükselmiş cesur yürek. şu sıralar roberta vinci'yi tokatlamakla meşgul.

    tam bir uçan hollandalı. çok güzel.
  • us open 2015 ikinci turunda serena williams karşısında özellikle ilk sette, belki de hayatının en iyi maçını oynamasına rağmen komik komik hatalarla kaybeden tenisçi. set için servis atarken servis kırdırdı, tiebreak'te 4-0'dan kaybetti; ikinci sette de rakibi mükemmel servis atınca işi çok zordu ve kaybetti
  • birkaç sayı ile serena williams'ı elinden kaçırdı mal değneği. azıcık daha sakin olsa kendi seyircisi önünde tenis dünyasının erkek fatma'sını göz yaşlarına boğabilirdi. özellikle ilk sette üst üste birkaç kritik sayıyı kaçırmasını delirerek izledim. serena williams gibi bir oyuncuyu duygusal anında yenmekten başka çaren yok zaten. kadın orada basit hatalar ve çift hataları yüzünden kendi kendine kızmakla meşgul; biraz daha kontrollü olabilise ve savunma ağırlıklı oynasa muhtemelen turu geçerdi.

    us open 2015 zaten bir tuhaf gidiyor. birçok favori ya formunda değil, ya çekildi, ya elendi. mesela şu an rafael nadal, 92 doğumlu ve 74'üncü sıradaki diego schwartzman karşısında epey zorlanıyor. paçayı kurtaracaktır ama bu haldeyken formunu tekrar kazanan federer ya da wawrinka, djokovic gibi adamlar karşısında pek şansı yok.
  • geçtiğimiz hafta nürnberg'de elemelerden geldiği turnuvada şampiyon olmayı başardı, o turnuvanın çiftlerinde de partneriyle birlikte şampiyon oldu.

    roland garros 2016 ilk turunda son slam şampiyonu olan angelique kerber ile eşleşmişti, maçın başından itibaren çok kararlı ve istikrarlı oynadı, kerber'i maçın içine sokmadı, kaybettiği ikinci sette de sadece set sonunda hata yaptı, final setinde de geri adım atmadı, böylece kariyerinin en büyük galibiyetine imza attı.
  • roland garros 2016 da ilk haftayı rüya gibi geçiren tenisçi.

    _ teklerde kerber ve kasatkina'yı geçti -arada da giorgi'yi yenmişti- dördüncü turda keys ile oynayacak.

    _ çiftlerde larsson ile birlikteler. safarova/mattek'den sonra williams bacıları geçtiler.
  • (bkz: roland garros 2016) ta teklerde yarı finalde serena williams a kaybeden tenisçi. turnuvada kerber-giorgi-kasatkina-keys-bacsinszky'yi yendi ki hepsi sıralamadan kendinden üstündeydi, böylece '71den bu yana bir grand slam'de yarı finalist olan ilk hollandalı kadın oldu, dünya sıralamasında 27 numaraya çıkarak kariyer rekoru kırdı.
  • an itibariyle çim korta toprak kort muamelesi yapmakta olan tenisci. pliskova'nın yüz ifadesi "ulan bu toplara yetisiyor, nasil is?" seklinde.
  • st petersburg ladies trophy finalinde donna vekic i yenerek şampiyon olan tenisçi. kariyerindeki 10 finalin 8'ini kazanmış oldu, son sekiz aydaki dördüncü kupası.
hesabın var mı? giriş yap