*

  • everest'i solo ve oksijen tanksiz 26 saat gibi rekor surede tirmanan ispanyol dagci, kosucu, ve daha bir suru sey.

    ayrica matterhorn, mont blanc ve denali'de rekorlar bu arkadasa ait.

    tirmanisinin ve daha bir suru basarisinin linklerinin oldugu haber icin:

    kilian jornet summits everest in fastest known time
  • yarın 400 metrelik düz bir pistte 24 saat denemesi yapacak katalan sporcu.

    24 saat rekoru yunan koşucu yiannis kourosa ait, 303 kilometre 506 metre. bu da yaklaşık 4:44 pace'e denk geliyor. (oha, çüş) bakalım bu efsane rekoru kırabilecek mi.
  • bugün norveçte bir stadda yiannis kouros'un 303kmlik 24 saat rekorunu denemeye koyulmuş, 7:23:06'da ilk 100km mesafeyi tamamladıktan sonra dizinden şikayeti nedeniyle durmuş ve sonunda denemeyi bırakmıştır.
    beraberinde kendi 24 saat derecelerini deneyen koşucular didrik hermansen, simen holvik, sebastian conrad, harald bjerke ve jo ınge norum devam etmekte.
    ayrıca (bkz: uphill athlete)*
  • içimden bir ses sakatlanacak diyordu çünkü denemeden kısa bir süre önce düz 10k koşmuş ve kaval kemiğinden muzdarip olmuştu, ve deneme öncesi konuşmasında yine sakatlanmaktan çekincesini söylüyordu nitekim de sakatlık yakaladı kilian'ı... her disiplinin (dağ/yol/pist) ne kadar farklı yetenekler istediğini göstermesi açısından önemli.
  • 2022 utmb 100 mil yarışını kazanan manyak oğlu arkadaş çok disiplinli ve karakterli bir sporcudur
  • vo2max'ı 92, vücut yağ oranı %8 olan insan üstü uzun mesafe koşucusu. kilian jornet gibi bir koşucu bir nesilde 1 defa gelir. bu adamla aynı dönemde yaşıyor olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum. dünyanın en önemli patika yarışlarının neredeyse hepsini kazandı. en son katıldığı utmb ccc etabını 170.30km'yi 19:49:30 gibi inanılmaz bir sürede kazanarak (ki yarış bu sene onun için çok da kolay sayılmazdı) ne kadar iyi bir ultra maratoncu olduğunu bir kez daha kanıtladı.
  • 21. yüzyılın gördüğü en sağlam trail koşucusu 2022 de katıldığı belkide dünyanın en prestijli trail yarışı olan utmb de 170 km lik etabı 19:50:30 gibi inanılmaz bir sürede bitirmiş ve utmb rekorunu kırarak tarihe geçmiştir
hesabın var mı? giriş yap