• kendimi de itici bulduğumdan katıldığım tespit.
    yoksa insan neden zayıflamak ister ki? sağlıklı olmak bence ikinci hatta üçüncü neden.
    zayıf insanların hareketliliğine, her giydiklerinin üstlerine oturmasına özenirsiniz. aynanın karşısına geçip, karnınızı düz tutmaya çalışırken "bir tane hayatım var, onun da yarısına geldim lan şu hale bak." dersiniz. sonra bırakırsınız nefesinizi, göbeğiniz kemerden üç parmak taşar.

    dışarıda kilolu bir insan görürsünüz, ne kıyafeti yakışmış ne de yürüyüşü düzgün.sonra kendi kendinize " lan ben de böyle mi görünüyorum acaba?" dersiniz. "yok lan, o kadar da değilsin." diye cevap verir iç sesiniz.inanırsınız. hayatınıza devam edersiniz.
  • tanidigim mehmet amca ile bile direkt cürütebilecegim tespit.
    kendisi arabada emniyet kemerini zor kavusturabilen biri (eski arabalarda kavusmuyordu hatta). zamaninda (70'lerin basi) üniversite sinavina ic anadolu'da bir düz lisenin mezunu olarak girip, 25. olarak kazanacak kadar da zeki bir insandir (inanilmaz bir sesi vardir, cok güzel sarap yapar, cok okur, hossohbet bir insandir vs. gibi cok fazla artisi olan bir insan). hatta kilo sorunundan dolayi beden egitimi dersinden bütünlemeye kalip, türkiye 25.'si olarak kazandigi üniversiteye gidememe durumu ortaya cikmis, rica minnet mezun ettirmisler liseden.
    ama fazla kilo yine de iyi bir sey degil, her seyden önce kisinin kendi sagligi icin iyi degil. hormonlar, vücut yapisi gibi sebeplerden kaynaklanmiyorsa fazla kilonun verilmesi icin ugrasmak gerekiyor. ya da cocuk yetistirirken en bastan spora yönlendirerek, yedikleri konusunda bilinclendirerek fazla kilo sorununun hic ortaya cikmamasini saglamak gerekiyor.
  • insana yakışmayan ve hiç hoş olmayan bir söylemdir.
  • kilolu insan bazılarına itici gelir bazılarına itici gelmez. bu tutumun sonu hiç gelmeyecek sanıyorum. herkes nefret ettiği, beğenmediği bir grubu hedef alıp nefret kussun. nefret nefreti doğursun, çok iyi. böyle devam. sözlükteki ciddi problemlerden biri bu. bir başlık açmadan önce "ben bu başlığı açıyorum ama bunun insanlara bir yararı var mı?" diye kendimize sormak çok mu zor?
    başlığı açan arkadaş fit, kilo problemi yok. fazla yağlar arkadaşın beynine zarar vermiyor ama görüldüğü üzere kafası yine de pek iyi çalışmıyor arkadaşın.

    (bkz: dedikodu yapar gibi bilimsel bilgi aktarmak)
    (bkz: bir yerde okumuştum diyip kaynak vermemek)
  • insanları dış görünüşüne göre yargılayan böyle sığ insanların olduğunu bilmek çok sinir bozucu.topluma, o yerden yere vurduğu insanların yarısı kadar faydası olmamasına rağmen eleştirme hakkını kendinde gören zeka yoksunu bireylerın oyu ile ilber ortaylı, celal şengör gibi bilim adamlarının oyu nun aynı sayılması çok üzücü.
  • zeka ile ters orantılı olduğu için itici geliyormuş öyle mi? hepimiz einsteiniz zaten amk.
    atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun böyle araştırma yapacaksanız.
  • yahu ne yaptı bu kilolu insanlar size? hiç pkos diye bir şey duydunuz mu mesela, ya da hashimato hipotiroidisi diye? ne kadas dikkat etseler de bu insanların caresizce yağ bağlayacağını? kortizon kullanılması gereken durumlarda sadece anne sütü içen bebelerin bile şişman ve kıllı hale geldiğini? ötekileştirmeden önce bir düşünmek, empati kurmak lazım.
    not: kilolu değilim ama iki çocuk doğurdum, +20 kiloyla yaşamak nasıl bir şey kısa süreli de olsa tecrübe etmişliğim var, inanın ötekileştirilmeden, iğrenç filan denilmeden de yeterince zor.
hesabın var mı? giriş yap